Cytat:
Napisany przez tomeki
Kolego powinieneś czytac ze zrozumieniem. Liteon padl trzy razy, z tego dwa podczas flashowania, a obie operacje flashowania odbyły sie na innych komputerach, żeby wykluczyć możliwość, że to moj komputer jest zepsuty i powoduje uszkodzenia tych napędów. Oczywiście jest możliwe, że oba komputery sa uszkodzone i spowodowały awarie wypalarek, ale to raczej tylko czysta teoria.
Zanim kupiłem nagrywarke czytalem sporo postow na tym forum i na temat Liteon były w większoci negatywne opinie. Ja jednak mialem już kilka napedow CD RW i DVD ROM Litka i bylem z nich bardzo zadowolony, nie było z nimi najmniejszych problemów. Pomyslałem wiec podobnie jak Ty, że Ci ktorzy źle pisza o tych napedach albo sie nie znaja, albo mieli strasznego pecha. Nie mam zwyczaju, w przeciwieństwie do Ciebie wydawać pochopnych sądow, zwłaszcza o ludziach. Tak wiec 3 zwalone Liteony na 3 zakupione, to już jest pewna probka statystyczna, ktora pozwala mi wydac umotywowaną opinie, że to chłam. Ja nie bawię sie w przerabianie nagrywarek na wyższe modele itp, bo obawialem się że moga sie pojawic sie jakieś problemy.
Dwie nagrywarki padly podczas wgrywania firmware ze strony Liteona, a trzecia właściwie sama z siebie. Ta ostatnia nie zdążyła chyba jeszcze wypalić żadnej płyty. Od lipca użeram sie z tymi nagrywarkami i z pewnością juz nigdy nie kupie wyrobu tej firmy. Chetnie bym wymienil na np. Neca, ale teraz to juz raczej nie jest możliwe, bo w Action wymieniaja raczej na modele tej samej firmy. Ja już nie mam ochoty na 4 Litka, bo może sie okazać jeszcze gorszy niż ten, ktorego mam.
|
Jedno tylko ale ...
Liteon nie jest to mistrzostwo świata
Aczkolwiek jest - niestety dla niektórch - w ścisłej czołówce nagrywarek
Skoro tak dużo jest negatywnych opinii na ten temat
To dlaczego Liteon jest ciągle kupowany?
Nie będę dalej rozwijał tego tematu
Bo kto chce kupować Liteona - kupuje
Kto nie - to nie
Jednakże zauważ proszę, że dużo tematów z serii:
"Liteon to syf"
Ma jednak happy end
Po prostu trzeba mieć w tym przypadku trochę wiedzy, umiejętności, cierpliwości i rozumu
Nie wystarczy kupić nagrywarkę i napisać:
"Kupiłem Liteona i coś tam sflaszowałem - wiecie, co mi to daje?"
Zauważyłeś takie posty na forum?