Cytat:
Napisany przez ideJ
Skrajne przypadki w sensie tytułów? Pojęcia nie mam.
Kopiując tylko część zawartości płytki naruszasz wewnętrzną spójność tych danych. Prawdopodobnie korzystając z trybu IFO takich naruszeń będzie mniej (może wcale) bo w ten sposób idziesz śladem logiki nawigacji płytki.
Zrzucając tylko 'main movie' tak jak zaproponował dolas masz wyrwane z kontekstu pliki. Można je oczywiście zrekompresować ale raczej 'ręcznie' niż przy użyciu narzędzi typu DIF4U, DVD RB.
Niestety nie śledzę w tej chwili tak pilnie Doom9. O ile pamiętam to DVD RB miało kłopoty z Star Wars. Wynikały one jednak z tego, że część wydań jest multiangle (początkowe napisy filmu są przetłumaczone i w zależności od wyboru ścieżki dźwiękowej puszczana jest odpowiednia wersja językowa tych napisów).
|
No ja myślałem że że poczynania kolegi Dolasa i moje (IFO) to to samo. :\
Co do Star Wars to kopie z RB "rwą" się na większości odtwarzaczy, aż miło !
Zwłaszcza na początkowych napisach . Oczywiście na "starych" RB.
Poprawienie tego błędu zlikwidowało u mnie "drobne przycięcia" przy odtwarzaniu innych filmów na moim Pionku 444. Co ciekawe sprawdzałem SW przerabiane RB <0.64 na innych odtwarzaczach, u mnie się tyko przycina dzwięk + delikatnie obraz , na Philipsach tragedia , na Pionerze 5xx idzie bez zająknięcia, to samo Yamacha xxx.
W kompie mam Pioneer 107 i podczas odtwarzania pod Power DVD są delikatne przycięcia (SW napisy pocz.) a odtwarzając AllPlayer zero przycięć !
EDIT : Ale pokręciłem ! za dużo piwa ! Z Power DVD i ALLplayer jest u mnie na odwrót!
No ale to już historia !.
Dzięki za wyjaśnienia !