Dyskusja: Lite-on oem
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.11.2004, 03:16   #1
xavi
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2003
xavi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-on oem

Kupiłem sobie Lite-on oem oznaczony symbolem cd-rw drive 7S52 , i zapragnołem mieć w niem orginalny lite-on'wski bios, w cenniku sklepu ten model widniał jako LTR-52327 i taki też bios wgrałem , ale według tematu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=7s52 jest to zupełenie inny model (SOHR - 5238S) wiec wgrałęm ten inny i tu klapa nagrywarka nie widziała nawet płyt,cały czas swieciła sie dioda na zielono, juz mysalełm ze po niej ale po spaczowaniu i wgraniu orginalnego biosu od LTR-52327 nagrywarka ruszyła, tak sie wystraszyłem ze chciałem wgrac orginalny bios, bo wczesniej zrobiłem sobie backup - flesh utility i tu tez klapa , niby pasek idzie bardzo szybko na 100% i tak stoi , mtkflash pod win czy pod dos tez nie daje rady, ten pod win wywala bład ze nie moze rozpoznać typu biosu. Teraz jade na biosie od LTR-52327 wypaliłem dwie płytki bez problemu, ale dręczy mnie pytanie jaki to model tej mojej nagrywarki, długość 17 cm wskazywała by ze jest to jednak SOHR - 5238S ale na tym biosie nagrywarka nie chce działac , lecz moze bios uszkodził sie podczas paczowania , nie wiem , moze jednak ktos mi pomoze wgrac ten orginalny bios bo nie jestem pewien czy ten od LTR-52327 jest prawidłowy , niby nagrywarka działa ale....
xavi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online