Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.11.2004, 09:43   #572
powell
Bywalec

Data rejestracji: 14.09.2004
powell w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
program ltnflash (ostatnia wersja to 1.24) do wgrania BIOSu, o ile ten jest w formie BIN. Jeżeli BIOS jest skompilowany w pliku EXE, to kwestia zaledwie kilku kliknięć.

1653S CS02, 1633 BS0K, ewentualnie Memorex F-16 BWSE. Wybór na podstawie doświadczenia i wykresów na forum.
BIOSy są jak zwykle tu: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html

W Twoim przypadku najprawdopodobniej to kwestia źle dobranego BIOSu. Skoro plik jest firmowy, to niekoniecznie musi działać na 1213. U mnie bezproblemowo wszystko zaczęło działać po przerobieniu EEPROMu. Jeżeli tego nie robiłeś, to jest inne (prostsze) rozwiązanie: Pobierz sobie z powyżej przytoczonej stronki BIOS, ale ten: " ***8226; BS0K - patched - crossflashing (for 1213S, 1613S, etc.)" i wgraj go.
Jeżeli to by nie pomogło, to spróbuj wypalić coś na zupełnie innej płytce (innej firmy), jeżeli wszystkie do tej pory były z tej samej dostawy.

No właśnie w tym problem ...to jest ten bios z tej właśnie strony ....a pisałem o pliku ..filmowym ..a nie biosie firmowym
..próbowałem ..większość biosów z tej strony ..tylko ten działa w miarę poprawnie (nie licząc tych "wyskoków . Piszesz o przerobieniu epromu ..jak to można zrobić? może to coś pomoże?
Dzięki w każdym razie za pomoc
powell jest offline