Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.11.2004, 22:47   #1
pixpix
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.06.2004
pixpix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakosc plyt DVD - nie znalazlem na forum

Interesuja mnie nastepujace kwestie (szukam juz 2 dzien na forum i nie moge znalesc konkretnych odpowiedzi). Mam nagrywarke Liteon 851S i bios GSOH. Wypalam DVD na Verbatimach Pastelach i TDK DVD-R. Poniewaz zalezy mi na jak najlepszej jakosci nagranych DVD po nagraniu Nero 6.6.0.0 sprawdzilem w Kprobe 2.4.2 oraz w nero Speed. I to co mi wyszlo:

1. Plyta Verbatim Pastel DVD+R nagrywane z biosem GSOM wyszlo w Kprobe i Nero Speed

2. Verbatim DVD+R Azo nagrywane z biosem GSOM

3. Plyta Verbatim Pastel DVD+R nagrywane z biosem GSOH

Pytania:
1. Czy te plyty sa jakosciowo dobrze nagrane i wytrzymaja mi conajmniej 5 lat?
2. Na jakim poziomie musza byc PI i PIF aby mozna bylo powiedziec ze plyta jest ok. (wiem zaraz ktos napisze ze jak czyta w stacjonarnym to jest ok, ale ja chce wiedziec wartosci poszczegolnych parametrow dla ktorych plyta jest wiecej niz dobrze nagrana).
3. Czy to mozliwe ze po 2 godz w Kprobe i Nero Speed wyniki Pi i PIF zmienily sie 10 krotnie (na korzysc)?
4. Jaki bios najbardziej polecacie do w/w nagrywarki - tak zeby jakosc plyt byla jak najlepsza (zmienilem bios i nie wiem jak porownac powyzsze dane, aby wybrac ten lepszy bios - w biosie GSOH jest mniej total PIF ale za to wiecej Total PI, a przy biosie GSOM jest odwrotnie, ktore z parametrow jest wazniejszy?).
Dołączone obrazki
File Type: png Verbatim Pastel na biosie GSOM.png (107.0 KB, 598 oglądane)
File Type: png Verbatim Pastel na biosie GSOH.png (103.1 KB, 538 oglądane)
File Type: png verbatim Azo na biosie GSOM.png (122.3 KB, 537 oglądane)
pixpix jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online