Dyskusja: Emule Mod
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.11.2004, 09:58   #3
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mikas
Jest strona TU strona z Emule Mods. Którą wersje polecacie , bo słyszałem że "Pawcio " jest dobry. Jest tam w ustawieniach zakładka "Bandwith Control" , nie wiem czy mam ją uaktywnić . Znajduje się też tam zakładka "Webcache" z serwerm proxy w3cache.tpnet.pl . Ciekawe czy to przyspiesza ściąganie . Jestem ciekaw Waszych opini na ten temat.
Faktycznie rozważania na temat "który mod jest dobry" są bezsensu, bo tak jak to napisał kolega wyżej, rózne mody chodzą różnie na róznych komputerach i na różnych łączach.
Ja osobiście uużywam Pawcia i jak na razie spisuje mi się nieżle, średnie transfery na poziomie 50 kB/s, maksymalne do 105 kB/s (łącze 1Mb).
Zakładkę "Bandwitch Control" jak najbardziej należy uaktywnić, tylko oczywiście należy ustawić tam odpowiednie parametry i opcję. Nie podam ich teraz, ponieważ siedzę w pracy i nie mam przed oczami widoku zakładki, ale jak będzie interesowało to z domu mogę coś napisać.
Dodatkowo wyczytałem w necie, iż ważna jest zmiana parametrów i właściwości protokołu TCP/IP w zalezności od posiadanego łącza i systemu.
Przykładowe ustawienia dla DSL 1Mb i XP
MTU: 500 - 800
Dial Up (RAS) MTU: 1480
TTL: 64
Zmiany dokonujemy programem Doctor TCP
Jeżeli chodzi o Webcache to większych różnic nie zaobserwowałem
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post