Cytat:
Napisany przez mikas
Jest strona TU strona z Emule Mods. Którą wersje polecacie , bo słyszałem że "Pawcio " jest dobry. Jest tam w ustawieniach zakładka "Bandwith Control" , nie wiem czy mam ją uaktywnić . Znajduje się też tam zakładka "Webcache" z serwerm proxy w3cache.tpnet.pl . Ciekawe czy to przyspiesza ściąganie . Jestem ciekaw Waszych opini na ten temat.
|
Faktycznie rozważania na temat "który mod jest dobry" są bezsensu, bo tak jak to napisał kolega wyżej, rózne mody chodzą różnie na róznych komputerach i na różnych łączach.
Ja osobiście uużywam Pawcia i jak na razie spisuje mi się nieżle, średnie transfery na poziomie 50 kB/s, maksymalne do 105 kB/s (łącze 1Mb).
Zakładkę "Bandwitch Control" jak najbardziej należy uaktywnić, tylko oczywiście należy ustawić tam odpowiednie parametry i opcję. Nie podam ich teraz, ponieważ siedzę w pracy i nie mam przed oczami widoku zakładki, ale jak będzie interesowało to z domu mogę coś napisać.
Dodatkowo wyczytałem w necie, iż ważna jest zmiana parametrów i właściwości protokołu TCP/IP w zalezności od posiadanego łącza i systemu.
Przykładowe ustawienia dla DSL 1Mb i XP
MTU: 500 - 800
Dial Up (RAS) MTU: 1480
TTL: 64
Zmiany dokonujemy programem Doctor TCP
Jeżeli chodzi o Webcache to większych różnic nie zaobserwowałem