Witaj !
Taki sam problem był u mnie spowodowane jest to tym ze nasze palniki maja alergie na cdrw ktore mozna zapisywac POWYZEJ x4 .... Z praktycznie wszystkimi plytkami cd-rw z zapisem np x10 mam ten problem wiec ich nie uzywam wogole sa mi w ogole nieprzydatne. Jesli juz mowa o biosie ... czasem nie rob update'u biosu w tej wypalarze bo to sie mija z celem update z 1.06 na 1.07 lub 1.08 daje tyle co nic zadnych dodatkowych opcji czy tez funkcji itd jedyna zmiana to to ze diody myla zadania i zapis i odczyt jest sygnalizowany 1 dioda od odczytu o ile dobrze pamietam w kazdym badz razie bios zostaw w spokoju najlepszy jest 1.06. Takze jesli chcesz ju wypalac cdrw to zakupup plytki do x4 niestety nie wiem czemu lg tak reaguje na plytki z szybszym zapisem no ale coz na 8080b i tak szybciej nie zapiszesz takze x4 sa jak najbardziej wskazane

inna sytuacja jest z cdr te sa czytane bez problemu jak i zapisywane (ciekawostka)

Do lg8080b polecam ci przedewszystkim verbatimy sa swietne of coz x4 a nie x10 ! ,TDK ,LG , BASF co do Akossow to nie widzialem x4 ale mam x10 i jej takze nie obsluguje

To tyle !.... pozdrawiam