Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.11.2004, 12:52   #6
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!
Naturalnie problem ten wiąże się ze starszymi komputerami.
Zarówno jak w win 2000 i XP musiałem również uaktywnić opcje
"Włącz obsługę Zaawansowanego zarządzania energią."

i to pomagało

Inna sprawa jest w pzypadku win 2003 - prawie od roku musze zawsze czekać az sie wyloguje i musze trzymac kilka sekund przycisk na budzie
Temat już troche przewałkowałem nie wiem czy pamiętacie co poniektórzy Lasera - znawce Wind na platformie NT. W 2003 jest trudniejsza sprawa ponieważ:
-nie ma opcji "Włącz obsługę Zaawansowanego zarządzania energią."
-prawdopobnie jedynym rozwiązaniem jest przestawianie coś co jest ryzykowne i skomplikowane w menadżerze zadań typ komputera

ja dałem sobie spokój.

Małoco Piterniela nazwałbym Zbawicielem ponieważ oprócz standardu "Włącz obsługę Zaawansowanego zarządzania energią."
Podał jeszcze 3 sposoby co zwróciło moją uwagę i myślałem że może wreszcie komp jak w win 2000 i XP wyłaczy się sam.

Pit...
1) poprzez Panel Sterowania nie dodasz tak łatwo sprzętu. Instalator skanuje Twojego kompa wywala liste pyta sie czy urzadzenie jest podlaczone czy nie i nie ma żadnej możliwości dodania Obsługi NT APM. Ja tego nie widze może win 2003 tak ma chociaż wątpie bo jednak coś łączy te system, ale na pewnno nie wyłączanie kompa
2) w menadżerze kiedy odkryje liste ukrytych urządzeń nie widze niczego w postaci NT APM/Legacy Support. Czyżby to znowu to zróżnicowanie systemów?
BTW - przy dwóch składnikach mam znak zapytania warto się tym przejąć?
3) zmieniłem w rejestrze 0 na 1 - nic nie pomogło.

Czy ma ktoś jakiś pomysł po długim czasie odłożenia mojego problemu na bok?
Jeśli ktoś wie jak tego dokonać w win 2003 będzie boski

Pozdrawiam

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post