Cytat:
domator70
Nie słuchaj się tego gościa wyzej. Srubokretem to se może śruby kręcic.
Wkrętak jest do wkrętów. Stacja FDD to poważna sprawa, wkrętakiem mozesz uszkodzic dyski twarde. Posłuchaj się dobrych rad i nie rób tego samemu. Najlepije żeby naprawił ktoś z duzym doświadczeniem. Np. informatyk. Mozesz dac ogłoszenie w gazecie. Albo idź do punktu gdzie składaja komputery. Tam sa informatycy i pewnie pomogą ( oczywiście nie za darmo). Stacja dyskietek ma 4 wkręty z jednej strony i 4 wkrety z drugiej strony. W zalezności od obudowy nie zawsze łatwo wykręcić te wkrety. Do FDD podłaczone sa dwa przewody jeden zasilający (chyba na stałe napięcie 24 V, to napięcie jest szkodliwe)
a drugi przewód do przepływania danych. Samemu to mozesz pomylic te przewody. To może byc fatalne w skutkach. Odkręcajac FDD od obudowy to wkrętak może się osunąc i zepsujesz dysk twady albo wketak poleci dalej i zatrzyma sie na procesorze. Mozesz uszkodzić procesor. Po odkręceniu wkretów bardzo trudno jest wyjąc FDD, trzeba mieć do tego ogromna wprawę. Sam widzisz , ze to trudnre i niebezpieczne. lepiej samameu nie wyjmowac stacji dyskietaek.
Jeszcze jedna trudnośc wiąze się z otwarciem obudowy. Człowiek zwykle jest naelektryzowany. Po otwarciu obudowy ładunki elektryczne moga przepłynąc z człowieka na płytę główną. Te ładunki przepalają pamięci RAM i CHIPSET. Musisz miec łańcuszek do uziemienia ręki. Trzeba taki łańcuszek załozyć na rękę z jednej strony a z drugiej podłaczyc do rury. Rura powinna być metalowa i częściowo wkopana w ziemię. Może to być rura knalizacyjna. Widzisz ile z tym kłopotów.
Nie słuchaj się tych rad , które mówią zebys to zrobił samemu.
Jak zapłacisz to informatyk napewno zrobi to dobrze i dostroi stacje dyskietek.
Acha , zapomniałem o sterownikach. Możesz miec problemy z wgraniem sterowników.
Informatyk bedzie wiedział jak wgrac sterowniki do stacji dyskietek.
|
Ja pitole ale pierd**a

Tutaj tez jest fajne:
Cytat:
Dorian_S
Sorry że się wtrące, ale czytając wasze wypowiedzi to wnioskuje, że jak bede wymieniał stacje dyskietek to mam się łańcuchem podłączyć do rur kanalizacyjmych bo inaczej zniszczę pamięć i chipset?
Naszczęście moja stacja dyskietek pracuje bez problemów. Nie muszę jej wymieniać
|
A odpowiedz jest jeszcze lepsza:
Cytat:
cymbały wielkie
Najlepiej to takim łańcuchem, którym chłop na polu wiąże krowę.
|
To jest chyba nawet lepsze od antyradarow z DVD na pokladzie