Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.11.2004, 23:57   #30
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To może ot takie sytuacyjki.....

Pewien gość w sklepie chciał kupić szesnastocalową kartę graficzną. Zapytałem czy nie ma czasem na myśli monitora. Odpowiedział, że tak ***8211; chodzi o monitor. Potem spytał czy musi kupować nowy i czy nie da się tego podrasować na 16***8221;...

Klient: Co Pan robi?
Informatyk: Zmieniam Panu monitor z 15***8221; na 17***8221;.
Klient: Super! Czy mój komputer będzie teraz działał szybciej?

Klient: TEN MONITOR NIE DZIAŁA!
Sprzedawca: A w czym jest problem?
Klient: WE WTYCZCE BRAKUJE JEDNEGO BOLCA!
Klient zakupił monitor 14***8221;. Jak większośc kabli, tak i w tym brakowało kilku pinów. Wytłumaczyłem mu, że to normalne. Na co Pan wykrzyczał:
Klient: ZAPŁACIŁEM ZA CAŁY MONITOR I MAJĄ BYĆ WSZYSTKIE BOLCE!

Klient: Czy ten monitor jest z najnowszą wersją Internetu?

Inny mądry Pan skarżył się, że jego komputer wciąż wyświetla: "Can***8217;t find the printer".
Klient: Panie, ja nawet trzymam mu tę drukarkę przed monitorem, a ten baran nic...

Jak już kiedyś pisałem, zajmuje się drukarkami i ich eksploatacją, wczoraj wpadła do mnie klientka:
Bystra: Dzień dobry, potrzebuję tusz do...(chwila skupienia)...LENOXA, czarny i kolor...
Ja: do LEXMARKA... - i nie zdążyłem skończyć zdania, bo ona na to:
- Aha, to nie, dziękuję... - i wyszła.

Autentyk z pracy (zakładam stałki).
Po instalacji sieciówki (w98) standardem jest usuwanie karty dial-up coby winda miała mniej powodów do wysypania.Internet działa,ping do bramy,ping do dns,dziękuje i do widzenia pełna kultura.Po powrocie do firmy zastajemy ogólną radość.Cytuje " pani zadzwoniła że podczas instalacji pracownik ukradł jej karte dial-up,bo przed instalacją miała ją napewno a teraz niema".Musieliśmy się wrócić i zainstalować dial-upa.

Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 15.11.2004 o godz. 00:00
KarolluZ jest offline   Odpowiedz cytując ten post