Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.11.2004, 09:04   #9
mario73
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2004
mario73 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do plytek z DVD z gazet to tylko raz używałem i nie bylo problemów. Nie moge nic powiedziec na temat modelu który posiadasz choc pewnie niewiele sie różni. Z tego co wiem to nagrywarki Philipsa powstały przy w spółpracy z Benq'iem. Swoją nagrywarke kupilem pod koniec sierpnia w media markt w Kielcach za 390 zl. Początkowo tez mnie zmroziło, ze kupilem nie odpowiedni sprzet, bo chodzilo mi głównie o wypalanie DVD-R. Ale po wypaleniu paru sztuk i bezproblemowym odtwarzaniem na stacjonarnym uznalem że ujdzie. Na początku próbowalem kombinowac z tanimi plytkami po 1,50 zl. (-R) ale to strata czasu i pieniedzy. Nie używam wcale +R, natomiast pewnym nośnikiem z (-R) sa TDK, która na początku kupowalem po 5 zł. a teraz sa po 2,69.
Co oprogramowania to korzystam głównie ze Shrinka 3.1.7. i czasem z Nero. Powinienes kupic sobie ze dwie plytki -\+ RW to bedziesz mogł sobie pokombinowac. Poza nagrywarka mam również w kompie odtwarzacz DVD Samsunga i zauważylem ze nasz Philips lepiej czyta plytki nawet te z którymi nie radzi sobie Samsung.
mario73 jest offline