Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.11.2004, 10:46   #4
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Adjacent Buttons to sąsiednie guziki (możesz w ten sposób skorygować nawigację pomiędzy guzikami). ColorScheme to zestaw kolorów używanych przez guziki (do zaznaczenia który jest aktualnie wskazany i/lub wybrany). Innymi słowy możesz zmienić to jak zaznacza się aktualne położenie kursora w menu.
Grupy guzików są związane (chyba) z trybem wyświetlania menu (menu może mieć AR 16:9 i na tv 4:3 może być wyświetlane albo jako letterboxed albo Pan&Scan). Group 1 i Group 2 są identyczne (w każdym razie z tego co zaobserwowałem) a różnica pozycji wynika z tego, że znaczniki (nie wiem jak to nazwać) wybranego guzika są wyświetlane jako overlay już po ewentualnej 'zmianie rozmiaru' i same guziczki mogą mieć nieco inne współrzędne (jej! ale zakręciłem). Przeważnie jak wycinasz/modyfikujesz guzik to chcesz zachować spójność między grupami (o ile wiem to nie ma żadnego wymogu, że te grupy muszą być identyczne). Jeśli nie boisz się angielskiego to zapewne znacznie więcej (i znacznie lepszych) informacji znajdziesz na www.dvd-replica.com