Cytat:
Napisany przez zebacz
Eureka ;-) - no faktycznie zabawa z tymi zmiennymi przyniosła oczekiwane efekty ;-)
|

!!
Cytat:
Napisany przez zebacz
Opierając swoje spostrzerzenia na obserwacji oryginalnego ifo dochodze do wniosku że kolejne napisy gdybym dodawał powinny mieć ustwione 80020200, 80030300 - mam racje ??
|
Masz rację - jezeli napisy szły by po kolei 0x20, 0x21, 0x22, itd... to dokładnie po kolei byłyby to wartości, które przytaczasz...
Cytat:
Napisany przez zebacz
Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego domyślne pierwsze napisy mają zmienną 80000000 czyli wszystkie bity na 0 - to troche nielogiczne.
|
Czemu nielogiczne?? Napisy przy authoringu masz umiejscowione zazwyczaj po kolei od pierwszego wolnego adresu na napisy czyli od 0x20 itd, dlatego zawsze pierwsze napisy będą miały wartość odpowiadającą adresowi 80000000, co wcale nie musi oznaczać, że są to napisy domyślne - o ustawianiu domyślnych napisów było już na tym forum i jest zdaje się na stronie Robsa, a jeżeli nie ma to Robs pisał o tym na pewno na tym forum - jak mnie pamięć nie myli

...
Cytat:
Napisany przez zebacz
P.S. Jeśli chodzi o format filmu to Tmpgenc był ustawiony na 16:9 i tak film został zrobiony - nie mam pojęcia dlaczego ifoedit ustawił domyślnie format 4:3 i dlatego musiałem zmieniać na 16:9 ręcznie ??
|
?? - dziwne - strumień m2v niesie ze sobą info o formacie obrazu - ja nigdy nie musiałem robić żadnych zmian formatu, gdyż IfoEdit zawsze dobrze interpretował muxowany srumień - ale nie upieram się, zawsze może być jakaś niestandardowa sytuacja...
Cytat:
Napisany przez zebacz
Dzięki za szybką pomoc.
|
Nie ma za co

Pozdrawiam!!