Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.11.2004, 17:09   #6
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson
@1stwasp

hmmm
bylbym wdzieczny, gdybys napisal czy wersja niePRO robi to menu ostrzejsze, czy tez jest to bolaczka kazdego DVDLABA, bo juz sam nie wiem co myslec

na codzien korzystam ze standardowej wersji, bo PRO po prostu nie jest mi potrzebna, robie filmy z kamery - menu dla mnie to baaardzo wazna sprawa

moze to zabawne, ale sam nie wiem czy menu w tej standardowej wersji powinno byc ostrzejsze czy nie, dlatego prosze o info

pozdrawiam
Niestety - to jest przypadłość kodowania obrazu menu w DVDLabie i dotyczyła wersji Standard i niestety przeniosła się na PRO.
Zadałem pytanie poprzez forum Mediachance autorwi programu co o tym myśli i tam znajdziesz odpowiedź - wraz z przykładami wykonanych przez mnie obrazków.

Ważne jest w tym, że zdają sobie sprawę z problemu, niewiadomo kiedy to rozwiążą.

Można kombinować coś z Motion Menu i eksportem do zewnętrznego kodera (pod warunkiem, że działa eksport do AVI - mi nie działa...), lub wyłączyć antyaliasing.

Niestety to nie rozwiązuje problemu - trochę tylko go minimalizuje...

Nieostrość widać na normalnym TV, choć może nie jest ona aż tak ostentacyjna jak na ekranie PC, gdzie właściwie nie da się oglądać menu, bo oczy mają kłopot ze złapaniem ostrości

Wielka szkoda, bo ja także tak jak Ty, robię własne filmy z kamery na DVD i wkurza mnie to trochę, bo aplikacja jest na prawdę potężna i wyrafinowana, tylko niestety cała para poszła w gwizdek...

Takie kiepskie jakościowo menu rozkłada całą produkcję.

Oczywiście to jest tylko moja osobista opinia - mi to osobiście przeszkadza... Chociaż teraz przeze mnie - jak się przypatrzysz to zacznie przeszkadzać i Tobie

Pozdrawiam!!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post