Cytat:
Darek (03-06-2002 23:14):
To się tak fajnie składa Dek że ja też mam yamahę 3200E i wiem jak działa InCD bo sam go używam. Jednak gwarantuję Ci że nie jest to format cd-mrw choć bardzo bym tego chciał. Między innymi po to tę nagrywarę kupiłem. InCD formaruje płytę tworząc komórki pamięci wielkości 64KB a format cd-mrw używa komórek o wielkości 2KB. Poza tym robi to w tle i nie trzeba czekać aż się cała płyta sformatuje. Zresztą to formatowanie zżera część objętości płyty cd-rw. Jest nawet artykuł na cdrinfo o tym formacie to sobie poczytaj. A InCD jak i DirectCD to są softy do nagrywania pakietowego i każda nagrywarka z nimi działa.
Pozdrawiam
|
Troszeczke mnie zbiles z tropu, ale sprawdz w ustawieniach INCD tam można zaznaczyć czy formatowanie ma być w formacie cd-mrw. Jak zrobie ten numer to nie dość że płyta będzie się formatowała w tle to w dodatku jak już skończy to formatowanie to nero w info o nośniku pisze że płyta posiada format mrw. Po trzecie jak włoże tą płytę do innego kompa nie odczytującego MRW to na płycie pokazuje się jeden plik TXT w którym pisze że płyta jest w formacie mrw i że nie można jej odczytać na tej płycie.