|
Ok, oto ten system, o którym wspominałem. Zacytuję sam siebie, bo gdzieś już o tym pisałem, więc tylko wkleję ten sam tekst:
"
Nie jest skomplikowany i w praktyce do niczego nie przydatny (przykro mi, ze juz na poczatku rozwiewam nadzieje ), ale udowadnia, ze taki system rzeczywiscie istnieje.
No wiec tak - wypelniasz kupon skreslajac jedna cyfre. Grasz za zlotowke. Jezeli ta cyfra padnie - wygrales dwa zlote. Jezeli nie wysylasz kupon na te sama liczbe, ale grasz za trzykrotnosc poprzedniej stawki - czyli 3 zlote. Jezeli cyfra padnie, wygrales 6 zlotych - 3 wydane na drugi kupon i 1 wydane na pierwszy, czyli na czysto masz 2 zlote. Jezeli natomiast nie padnie, to wysylasz ta sama cyfre ponownie na trzykrotnosc poprzedniej stawki, czyli za 9 zlotych. Jezeli cyfra padnie, wygrywasz 18 zlotych, co minus 9 - 3 i - 1 daje 6 zlotych na czysto. Jezeli nie padnie to..... mozesz sie juz pewnie domyslec.
I to jest ten caly tajemniczy stuprocentowy system. Nie mozna mu niby nic zarzucic. Daje Ci pewna wygrana i 100% pewnosc, ze ta wygrana zdobedziesz. Tylko co z tego, jakis jest sens angazowania takich srodkow dla tak marnej wygranej. Oczywiscie mozesz zaczac gre od 1000zl i wtedy ostatecznie wygrasz wiecej, ale co za idiota za przeproszeniem inwestowalby takie (i wieksze) pieniadze w gre, ktora moze mu przyniesc tak male procentowo zyski. Warto jednak ten sposob znac, jezeli bedziesz mial luzny milion, to zaczynajac powiedzmy od 50000 mozesz faktycznie troche pieniedzy wygrac . Ale wierz mi, ze dla takich pieniedzy sa inne, lepsze sposoby na ich rozmnozenie.
Aha, zeby troche jeszcze ulatwic powyzszy sposob, gdyby ktos jednak chcial sie pobawic, jedna jeszcze wskazowka. W multilotku jest 80 cyfr, w jednym losowaniu pada 20. Z prostego rachunku prawdopodobienstwa wynika, ze jedna cyfra pada srednio raz na cztery losowania. Oczywiscie w rzeczywistosci jest inaczej, ale taka jest srednia. Mozna wiec, aby zwiekszyc swoje szanse, przyjrzec sie wynikom kilku lub kilkunastu ostatnich losowan i wybrac cyfre, ktora najdluzej nie padla. Jezeli nie padla 7 i wiecej razy to jest bardzo prawdopodobne, ze padnie w nastepnym losowaniu.