problem z wypalaniem oryginalnych tdk???
[QUOTE=Marcodemon]Nie będe się upierał, mam oba napedy i jestem pewien ze wymiana bios-u nic nie daje NEC jest dobrym napedem i TDK na poziomie bios-u może i jest zgodny ale TDK to inna konstrukcja, duzo lepsza, a najlepszym przykładem jest nagranie filmu na płytce Msonic DVD-R i okazuje się że z NEC-a czyta tylko w kompie, a z TDK czyta bez problemu na wybrednym stacjonarnym Marantz-u, po za tym nagrywanie tak szmelcowej płytki w NEC-u to niezapomniane wrazenia słuchowe ( cały komputer sie trzesie ) no i nagrywało się 13 minut, a na TDK cichutko i nagrywało sie 9,5 minuty, wiec widze ze konstrukcja TDK jest duzo lepsza do nagrywania taniego szmelcu.
Czy mozna jakos testowac płytki bez posiadania Litka w kprobe ?[/QUOTE
mam inne doswiadczenia a mianowicie wypalilem na tdk1616n kilka filmow na nosnikach tdk dvd+r x4 i podczas ich odtwarzania strasznie halasuja w przeciwienstwie do oryginalnego filmu nie wiem od czego to zalezy jestem w szoku i szukam jakiejs rady aha a wypalilem jeden z tych filmow na verbatimie dvd+rw x4 i jest git znaczy sie chodzi cichutko jak oryginalny film. z tego wynika ze jest to wina nosnikow tdk ale przeciez to k.... oryginaly wiec powinno byc git czekam na jakiekolwiek porady thx
|