u mnie sie zmienilo i to bardzo:
axp 2000+ [tbred rev B] - puszczony na 1900mhz [8*234mhz] z napieciem [uwaga] 1.45v! - temperatua w stresie 41' [sa na forum ludzie ktorzy obserwowali moje nerwowe schodzenie z napieciem i rozpacz kiedy przy 1.425 zaczal mi sie walic prime :/]
chlodzenie pentagram freezone 80cu [szlifowany, nie polerowany] na 1300obrotow, pasta ac ceramique [acs 5 u mnie jakos zawiodl]
512mb twinmos 2.5-3-3-6 468mhz 2.5v
mobo - soltek 75frn2-l - tylko radiatory, chipset w stresie - 33'
2 dyski barracuda 80gb, liteon 48246s i nec 3500a
dyskow mialem wiecej ale sprzedalem bo glosne to bylo, kontroler raid tez sie poszedl kochac bo nie mialo co na nim wisiec
chieftec 360w dualfan [z wymienionymi wiatrakami - oryginalne sa ciut glosne]
grafiki:
ati 8500full chlodzony pasywnie na 200/200 - bezglosny, choc granie na tym wymaga juz wlaczenia wiatraka
ati 9800xt chlodzony niestety jakims diabelskim syfem a radiator nie chce puscic wiec lezy na polce i czeka az bede mial czas zerwac mu radiator i vga silencera zapodac
dzwiek:
terratec aureon 5.1 [nowy nabytek, pieknie gra]
live 5.1 ct4832 - musialem na niego radiator nakleic :/ grzeje sie to przerazliwie, stery kx project to mus do kart live
do tego wentylator z przodu i z tylu, komin w gorze obudowy w trakcie tworzenia, buda noname, stara, serwerowa, stalowa niestety wiec metaloplastyka tylko wiertarka i dremelem
ogolnie nie jest to krol wydajnosci, ale jest to komputer CICHY i bardzo bardzo chlodny [dopoki nie wloze tam 9800xt, wtedy mam w stresie 45'] - do wszystkiego mi starcza, proc spokojnie chodzil na ~2300 i 1.65v, fsb maks jakie dalem rade to 243mhz, potem blackout i clearcmos, odpuscilem sobie krecenie po stwierdzeniu ze komp sie od tego strasznie grzeje, wiatraki wyja a ja i tak niewiele z tego mam
co tez i innym kretaczom procesorowym polecam, 3dsmarki to nie wszystko