nie wiem czy ktoś dokładnie poczytał specyikację LG GCE-8320B - jest ona wyposażona w funkcję
optymalizującą prędkość zapisu w zależności od jakości nośnika. do sedna - wnioskuję że funkcja ta działa na
poziomie sprzętu i w zależności od tego jak oceni ona włożony przez nas nośnik może się okazać że nagra
nam płytkę 16x z prędkością (max po o/c oczywiście }> ) 40x ;D , może się też okazać że będzie odwrotnie
40x z prędkością 16x

. z moich obserwacji wynika że unkcja ta na bieżąco w czasie wypalania kontroluje
jakość i w momencie gdy stwierdzi nieprawidłowości ustawia prędkość zapisu na ostatniej standardowej
prędkości zapisu (... , 16x, 24x, 32x ... ) przy której nagrywanie przebiegało prawidłowo. Charakterystyczny
spadek prędkości na wykresie z Nero wynika stąd że w tym momencie wypalanie jest całkowicie
zatrzymywane przez "Super Link" i następnie wznawiane ze stałą już prędkością. to że na wykresie prędkość
nie spada do 0 wynika tylko i wyłącznie z tego że metoda pomiaru nie jest doskonała w 100% i dokonuje
uśrednienia wyników (być może z bardzo krótkiego przedziału czasu ale jednak uśrednienia) wyników.
poprawcie mnie jeżeli nie mam racji.
BTW być może ktoś wykonywał nagrywanie programem który loguje użycie "Super Link" (chodzi konkretnie
o moment w którym następuje charakterystyczne załamanie na wykresie Nero)
pozdrowienia