Dyskusja: menu w dvd!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.11.2004, 23:22   #6
PaTus
Bywalec

Data rejestracji: 09.11.2004
PaTus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Do "ideJ"
Powiedz jak Ty robisz, tzn, czy uparcie pragniesz zostawić menu w wersji przerobionej, czy po prostu zostawiasz sam film z napisami i oryginalną ścieżką dźwiękową i ewentualnie dodatkowym lektorem.

Pytam z czystej ciekawości, dlatego ze ja akurat stoję prze sporym dylematem, czy zostawiac menu czy też nie. Nie umiem obrać złotego środka, aczkolwiek zrobilem już trochę kopii i wszystkie są bez menu. Sam posiadam dość obfitą kolekcję oryginalnych filmów dvd, jak dotychczas to mnie menu denerwowało, jeszcze bardziej pierdoły typu trailery, reklamówki i zajawki innych filmów. Teraz to problem bo muszę wybierać, a chciałoby sie mieć wszystko.
Są osoby które twierdzą że menu to certyfikat filmu DVD. Ja uważam inaczej, tzn. dla mnie przede wszystkim jest jakość obrazu i dźwięk. Menu to dodatek cieszący oko i nic poza tym. Z drugiej strony, gdy usuwamy dodatki i inne bajery, to wtedy menu traci funkcjonalność i sens bytu. Wydaje mi się że nawet te najtańsze odtwarzacze posiadają w pilocie przyciski audio i sub.

Serdecznie pozdrawiam
PaTus jest offline   Odpowiedz cytując ten post