Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Popatrzmy... w Stanach ta gra kosztuje pewnie, a zaszalejmy - 50 dolarów. Przciętny zarobek to 2000 - 4000 $ czyli.... U nas przeciętny zarobek to 1000 - 2000 złotych, dzielone na 40 i na 80....
Czyli wychodzi na to, że porównując do Ameryki ta gra powinna u nas kosztować:
od 12,5 do 25 złotych....
Kupuję! 
|
Przeciętny zarobek 1000-2000 złotych - a to dobre

Ja takie opowiastki między bajki wkładam

Sporo moich znajomych zarabia poniżej 1000 zł - ale biorąc pod uwagę fakt, że to jeszcze studenci... Nie wiem skąd masz takie dane - może w tym jest nieco prawdy (nie sprawdzałem ostatnio żadnych badań statystycznych) - ale ludzie narzekają (chociaż pewnie przy 4000 zł pensji również by to robili - to już Polak ma w naturze swej), że mało zarabiają - z poziomem wykształcenia jest nieco lepiej - ale po co w takim razie ludzie wyjeżdżają za granicę? Skoro zarabialiby po 2000 zł na łebka (oboje rodzice) to wychodziłoby pewnie z 4000 zł na miesięczne utrzymanie - a za takie pieniądze to można spokojnie przeżyć i jeszcze pewnie z połowę tego odłożyć... a sporo rodzin w naszym cudownym kraju mimo wszystko zbiera grosz do grosza aby starczyło do pierwszego na jedzenie i ubranie dla dzieci...
Co do HL2 - to informacja na temat wymagania dostępu do netu podczas instalacji gry jest umieszczona na pudełku z grą