Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.11.2004, 13:15   #9
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wg to oni moga zrobic prawko od 5 lat byleby NAUCZYLI jezdzic i MYSLEC a nie to co teraz......
historia prawdziwa:
w okolicach mojej miejscowoscii jest pewna wioska w ktorej zginela dziewczyna z mojego liceum...

wyszla zza autobusu zeby przejsc przez jezdnie, autobus stal w zatoce, ona zza niego wyszla i wpadla pod "elke" odbilo ja na drugi pas a z naprzeciwka drugi samochod ktory dokonczyl dziela........

ciekawe jest to, ze Ci co byli wtedy w autobusie poszli wszyscy na leczenie psychologiczne bo ona zostala doslownie rozniesiona na strzepy......

dlaczego? bo w elce (samochod nauki jazy) jechal taki jeden H*J ktory jechal 110km/h 1) przez wies, 2) w poblizu przystanku.....

a dlaczego tak jechal? bo ten S****I*L ktory go "uczyl" jezdzic, Pan Instruktor mu na to pozwolil!

dziewczyna moglaby zyc/byc kaleka gdyby jechali 60km/h bo zawsze jeszcze cos by wytracili na chamowaniu noi nie rzucilo by jej przy takiej predkosci pod drugi samochod a tak? zbierali ja do workow szufelkami......

stalo sie to rok temu we wrzesniu lub pazdzierniku (juz dokladnie nie pamietam)[*][*][*]

a co do tematu to w usa z tego co wiem tez mozna miec malo lat i robic prawko, tyle ze tam poziom nauki jest troche.... hm... sami wiecie zwlaszcza po moim przykladzie jak jest w Poslce.....

mam 19lat i od 4 jezdze tzn najpierw mnie uczyl dziadek a potem w wieku 17 lat zrobilem prawko i wszystko jest ok. dlaczego? bo jezdze przepisowo.....

a jak ma jezdzic ktos od kogo nie egzekwowano przestrzegania przepisow podczas nauki? normalnie te przepisy lamie i potem takie rzeczy sie dzieja....

inna sprawa to popisywanie sie... tu juz chyba niestety nie mocnych ale to wg mnie nie zalezy od wieku (a juz napewno nie od tak niskiego jak podajecie) jak sobie gostek w wieku 25 lat kupi jakas fure to i tak ja "sprawdzi" "przetestuje" i "popisze sie" nia

przykladem moze tu byc moj ojcie ktory jak sobie kupil motor scigacza to przez pierwsze dni zachowywal sie wlasnie jak 18-sto latek (no moze byl "troche" ostrozniejszy" ale z "normalna" jazda to to niewiele mialo wspolnego

PODSUMOWUJAC: nam trzeba udoskonalic szkolenie kierowow a nie dopuszczac do niego coraz mlodsze osoby
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post