Pomocy!!! Mój DVD-ROM nie czyta DVD!
Proszę o pomoc! Mój DVD-ROM przestał odtwarzać filmy DVD.
Zacznę po kolei: mam P4 2,4@2,9GHz, 512RAM DualDDR, Radek9550, DVD-ROM Samsung + PowerDVD 5.0, a więc konfiguracja bezproblemowo odtwarzająca filmy na DVD.
Przedwczoraj wrzuciłem płytę DVD (z gazety) "Byliśmy żołnierzami" i było OK.
Wczoraj, po obejrzeniu na stacjonarnym DVD "Shreka 2" (oryginał), wrzuciłem płytkę do kompa i film mi się nie odtworzył, pojawiło się jedynie menu multimedialne (jakieś głosowanie, inne filmy, itp) - jako autostart. Kilkakrotnie próbowałem uruchomić film, ale nie udało mi się to, a po jakimś czasie zaczął pojwaiać się komunikat w PowerDVD, że "nazwa pliku .language.htm. jest niepoprawna". Problem w tym, że takiego pliku na płytce nie ma, jest za to "language.html". Po tym fakcie DVD-ROM przestał w ogóle odtwarzać filmy. Nawet "Byliśmy żołnierzami", który wcześniej chodził, nie odpala się. W PowerDVD pojawia się komunikat, że wystąpił błąd, nie znaleziono pliku. Ale żeby było śmieszniej w "Mój komputer" napęd DVD jest widzialny, a nawet więcej, zamiast jego nazwy wyświetlany jest tytuł filmu!
W czym może tkwić problem? Czy w napędzie, czy w oprogramowaniu? Próbowałem włączyć film innym programem, ale bez skutku (np. Windows Media Player, Koala Film Player).
Proszę, pomóżcie!!!
|