Witam. Mam powazny problem. Otoz zlozylem sobie otatnio komputerek, kupilem DVD burner i wszystko bylo spoko do czasu gdy nie zaczalem palic, a raczej probowac nagrac DVD.
1-sza plytka--> Esperanza DVD+R nagrywana x4 przy 33% padl bufor odczytu potem nagrywarki, bufor odczytu powstal, nagrywarki juz nie,
2-ga ---------> podobnie
3-cia---------> to tez esperanza x4 ale DVD-R i nagrywana 2,4 nagrana pomyslnie
4-ta----------> esperanza "+" x4 nagrywana 2,4x - bład: nie mozna nagarc lead Out w trybie DiscAtOnce
5-ta----------> esperanza "+" x4 nagrywana 2,4x - nagrana pomyslnie
pobieznie patrzac wychodzi na to ze nagrywanie predkoscia x4 jest dla mnie nie wskazane. Moje pytanie brzmi, dlaczego? Pada mi bufor, nie mam pojecia dlaczego, zmienialem firmware z 2.16 do 2.18 zainstalowalem nowsze Nero, defragmentowalem partycje. Mój dysk to Seagate (ST3800013A) na Sata, nagrywarka podlaczona na Primary Master, a gdy wlaczam nagrywanie to moc komputera spada o jakies 99%, przejscie pomiedzy oknami trwa 2 minuty (serio) totalna padaka!!!!! Dodam, ze nagralem juz z 20 plytek CD-R i tylko raz padl mi bufor, ale plytki nie popsul. Wymyslilem ostatnio, ze to moze byc wina RAM'u, no bo faktycznie mam go tylko 256MB (PC400 Kingston).
Pomocy!!!!!!!!!!!!!