Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.11.2004, 20:47   #12
tomanp
Bywalec

Data rejestracji: 23.11.2004
tomanp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
NEC 3500AG / Nero / Bufor/ Pomocy!!!!!!

Witam. Mam powazny problem. Otoz zlozylem sobie otatnio komputerek, kupilem DVD burner i wszystko bylo spoko do czasu gdy nie zaczalem palic, a raczej probowac nagrac DVD.

1-sza plytka--> Esperanza DVD+R nagrywana x4 przy 33% padl bufor odczytu potem nagrywarki, bufor odczytu powstal, nagrywarki juz nie,
2-ga ---------> podobnie
3-cia---------> to tez esperanza x4 ale DVD-R i nagrywana 2,4 nagrana pomyslnie
4-ta----------> esperanza "+" x4 nagrywana 2,4x - bład: nie mozna nagarc lead Out w trybie DiscAtOnce
5-ta----------> esperanza "+" x4 nagrywana 2,4x - nagrana pomyslnie

pobieznie patrzac wychodzi na to ze nagrywanie predkoscia x4 jest dla mnie nie wskazane. Moje pytanie brzmi, dlaczego? Pada mi bufor, nie mam pojecia dlaczego, zmienialem firmware z 2.16 do 2.18 zainstalowalem nowsze Nero, defragmentowalem partycje. Mój dysk to Seagate (ST3800013A) na Sata, nagrywarka podlaczona na Primary Master, a gdy wlaczam nagrywanie to moc komputera spada o jakies 99%, przejscie pomiedzy oknami trwa 2 minuty (serio) totalna padaka!!!!! Dodam, ze nagralem juz z 20 plytek CD-R i tylko raz padl mi bufor, ale plytki nie popsul. Wymyslilem ostatnio, ze to moze byc wina RAM'u, no bo faktycznie mam go tylko 256MB (PC400 Kingston).
Pomocy!!!!!!!!!!!!!
tomanp jest offline   Odpowiedz cytując ten post