Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.11.2004, 22:11   #46
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam 19 lat, prawko zrobilem ponad rok temu (rok i 2 miesiace - wrzesien 2003) i od tego czasu regularnie jezdze, choc za doswiadczonego wcale sie nie uwazam.
Na poczatku, zaraz po zdaniu prawka zakupilem za wlasne! uzbierane wczesniej pieniadze 7 letniego malucha. Jezdzilem nim przez zime, do lipca tego roku kiedy to dostalem od rodzicow w prezencie, kupionego dosc okazyjnie w dojczach Tipo '91r. Sprawuje sie jak narazie zajbi..cie.

Co do prawka to sadze, ze powinno byc tak jak jest od 18 (lub nawet podniesc do 19) lat + bardziej zaostrzone kursy jazdy. Wnioskuje tak z obserwacji podejscia do sprawy i odpowiedzialnosci ludzi niepelnoletnich/niedojrzalych (18 lat wcale nie oznacza dojrzalosci) za przyklad moge podac chocby @bakupl, ktory w wieku 15 lat dostaje p306cc - slinik co najmniej 1.6 jesli sie nie myle i jego podejscie do sprawy - stuninguje sobie fure - przyciemnie szybki, tu koncoweczke tlumika wstawie, zeby mi ladnie 'pierdzial' podczas jazdy, zamontuje wypasione radio z tuba za 2tys. i bede szpanowac na osiedlu (to co ze nie bedzie mi glowa znad kierownicy wystawac i nie bede widzial co jest przed maska) wchodzac w zakrety na recznym (poki w cos albo kogos nie przyj..bie, choc pewnie jak masz w takim wieku taki samochod to i AC pewnie masz, wiec o uderzenie w 'cos' nie musisz sie martwic, predzej o uderzenie w 'kogos'). Nie pisze tego zeby obrazic Ciebie @baku, ale pisze ogolnie o podejsciu mlodziezy do jazdy samochodem - taka dygresja, a ciebie podalem jako przyklad bo akurat mi takie wnioski sie nasunely czytajac twoje wypowiedzi. Nie mialem zamiaru wcale na ciebie najezdzac, bo ciebie rozumiem. Z czasem pewnie z tego wyrosniesz i dlatego uwazam ze 16 lat to stanowczo za wczesnie na prawko. Mam nadzieje ze to rozumiesz.
Jezdzac widze jak prowadza niektore osoby (nie wspominajac o kobietach, szczegolnie tych starszych :\) i czasem to jest tak jakby jechali sami na drodze.

Ostatnio zmieniany przez czero : 24.11.2004 o godz. 22:15
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online