Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.11.2004, 00:15   #21
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez kasztan417
tak siedze sobie i czytam to forum i...... LUDZIE przeciez to jest paranoja albo jakis naped czyta ale nie wszystkie nosniki nagrywa pozniej jakis problem z odczytem nagranych przed chwila plytek!!! przeciez to sie w pale nie miesci!!! Nasuwa mi sie tylko jedno pytanie mianowicie to poco ONI robia te wszystkie napedy jezeli pozniej okazuje sie ze to jakies szmelce sa i trzeba ulepszac "inzynierow na etatach z jakichs wielkich firm" (ktorzy podobno pracuja nad sprzetem po to zebym mogl sie cieszyc nowym bezawaryjnym nabytkiem i w pelni z niego korzystac) domowymi sposobami (mam tu na mysli jakies spatchowane biosy) Tego zupelnie nie rozumie.
Sam natomias jestem posiadaczem SOHW-1633S i takze mam problem, mianowicie:
Nie moge nagrac plyty DVD-RW PLATINUM, plyta jest predkosci 4X, po wlozeniu plyty do napedu okazuje sie ze moge wybrac predkosc tylko 2X - no OK spoko nie bede wybredny niech tam sobie pali ale co sie dzieje - po chwili wywala mi plyte i pisze ze nieodpowiednia predkosc i nosnik zarowno w nero v6.6.0.1 jak i innych programach
Plyte dalem do kumpla nagral na samsungu bez problemu tylko ze ja jej teraz niemoge skasowac.
Forum czytam od tygodnia takze wszystkie bzdety w stylu tasma80, aspi, master sa OK. Acha moj bios to BS0C
ps.forum na prawde na wysokim poziomie, mozna sie wiele nauczyc a wiec spadam czytac dalej, z gory wielkie THX za ewentualne sugestie.
Sprawa z płytką jest niesłychanie prosta!

Najwolniejsza prędkość nagrywania na Litku 1633 to x4

Bios nagrywarki widzi tę DVD-RW tylko jako x2

Więc nie może jej nagrać ani skasować - bo dla napędu ta płyta ma indeks x2

Jakie jest rozwiązanie?

1. Kupować bardziej markowe płytki - szczerze polecam TDK i Philips DVD+RW, Verbatim DVD-RW

2. Czekać na oryginalny bios z supportem x4 dla tej płytki (może ma to już BS0K - na stronie Liteona)

3. Dodać w biosie za pomocą Omnipatchera indeks x4 dla tej płytki (do tego OP też służy)

4. Zamienić Litka na Samsunga ^_^

VIZZARD jest offline