no to kolejna esperanza ... jak widac jest pojedyncza bardzo wysoka szpila na samym poczatku PI=151 PIF=128, a potem juz wszystko gra. plytka czyta sie bardzo dobrze zarowno na SOHW-832S jak i moim combo SOHC-5232k (NK0G odczyt x16 (codeguys) zachowuje sie jak tloczona)

widac rozbieznosci miedzy tymi trzema wykresami. ogolnie jest tendencja do kiepskiego poczatku, lub jak to mowicie 'z gorki'

potem to juz prawie jak verbatim pastel
--------------------------------------------------------------
Date : 2004-11-25 20:37:54
Model : 2-0-1-0 D:LITE-ON DVDRW SOHW-832S VS0E
Disc : DVD+R , AML001 [AML Technology]
Speed : 4x
ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1
Scanned range : 0 - 2148822
Sampling count : 100677
Errors : 0
PI Max : 151
PI Average : 18,74
PI Total : 311484
PIF Max : 128
PIF Average : 0,06
PIF Total : 1021
--------------------------------------------------------------
wiecej wykresow nie robie, bo wydaje mi sie, ze wyniki beda bardzo usrednione miedzy tymi trzema, wiec nie ma za bardzo sensu. podsumowujac powiem, ze za ta cene (1.29 zl) za plytke jest to dobry zakup jak dla mnie. pisze, ze dla mnie, bo w tym przypadku nie ma gwarancji, ze u osoby z ta sama nagrywarka, lub z nowsza (np SOHW-1633S) czy modelem zupelnie innego producenta wyniki te beda chociazby podobne. w tym przypadku jest to naprawde loteria, a o tym od czego to zalezy napisano juz setki postow na tym forum oraz bylo w zwiazku z tym wiele sporow. jednak pozostaje pewien cien optymizmu, bo z tego co pamietam palac plyty na podkladzie AML001 wyniki byly zgola inne, to znaczy gorsze i takie tez widzialem na tym forum.
pozdrawiam ....
czas na