Cytat:
Kmieciu4eveR (24-05-2002 13:31):
Mam lite-on`a 24X10X40X od jakiś 2 miesięcy. Nagrałem już ok 100 płyt, esperanzy, platiniumki, verbatimki , wszyskto paliło się jak marzenie DMA i burnProof włączone, sredni czas wypalania 4 minutki, kilka razy nawet skopiowałem zabezpieczoną płytę Clonem w locie !!...
A tu nagle ***z !
Włączam Winde98se ( mam wszystkie updaty) Chcę sobie wypalić dziś filmik, a tu się system zawiesił zaraz po zakończeniu wypalania leadinu... oczywiście płytka do śmieci.... zrobiłem dokładny skan dysku twardego, błędy usunęło, zreinstalowałem nero, ciągle to samo.... podobnie w CDMate - totalny freeze, myszka nie działa, ctrl+alt+del także - tylko twardy reset. Mam durona 850, płyta Abit kt7araid, nagrywarka to secondary master, najnowsze sterowniki via4in1 w tle żadnych aplikacji nie ma...
Odpaliłem winXP, co dziwne pierwszą płytkę wypaliło bez problemów... ale przy drugiej wyskoczył "scsi error" i płytka skopana.... mam stery ASPI czy co tam potrzeba, FAQ na stronce cdrinfo czytałem....
edit: Dziś wykasowałem win98 i zainstalowąłem czystego... nic niedało... a napęd sprawdzałem u kumpla... działa bez zarzutu...
|
Mam Win98SE i liteona 24x i działa wszystko tak zaj............ że aż miło patrzeć
DVD mam podpięte z nagrywarką na jednym kanale jako slave a i tak palenie bezpośrednio z napędu DVD na CDR z prędkością x24 idzie w 4 minuty bez skakania bufora w nero (97-99%). Płyta ABIT ST6 i815EP-B, DVD LG GCE-8160B ,Liteon LTR-24102b.