Dyskusja: mp3 do telefonu
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.11.2004, 13:49   #13
Magda
Angel

Data rejestracji: 14.07.2002
Magda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ZiP
Też mam ten sam telefon i mam do Ciebie jedno ważne pytanie - czy masz do niego działające słuchawki stereo?? Bo ja mam tylko zestaw handsfree który był w zestawie (jedna słuchawka). Próbowałem słuchawki od Nokii 5510 - i działa tylko jedna. Mam poważne wątpliwości czy ten telefon ma w ogóle wyjście stereo?
BTW zauważ, że telefon nie obsługuje plików powyżej 5 MB.

Muszę również dodać, że zmniejszenie częstotliwości próbkowania NIE zmniejszy rozmiaru pliku. O rozmiarze pliku decyduje bitrate. Tak więc jeżeli ustawisz bitrate 128 kbps, to jedna sekunda będzie zajmowała zawsze 128 kbit, niezależnie od ustawionej częstotliwości. Polecam ustawić kodowanie mono, ewentualnie joint stereo.

Stanowczo odradzam kompresję MP3 Pro. W ogóle odradzam tego kompresora, zarówno jeżeli chodzi o kodowanie do zwykłego MP3, jak i MP3 Pro. Polecam natomiast zwykły kodek Lame. Sam korzystam z niego poprzez plugin do Nero.

Polecam stronę: http://www.nec.hk.pl/ i forum na niej. Wydaje mi się że właśnie tam czytałam o słuchawkach.