Cytat:
|
Napisany przez boryskul
Proponuje powrót do tematu... Ja również mam problem. Po nagraniu płyty DVD-R media Store 1-4x nagrywarka nie mogła jej odczytać, zaś u kolegi na ASUS DVD 16x czyta ją ale niektóre pliki są uszkodzone i po sprawdzeniu przez Nero płytka ma ruże bugi. Czy jest to problem złego wybrania opcji nagrywania (u mnie Nero 6601)?? proszę o pomoc i jęśli to możliwe to niech ktoś poda swoją konfigurację opcji.
p.s. jestem laikiem, dopiero co podłączyłem wypalarke i każda płyta ma nie 4,7 Gb a 4,383 Gb. Jeśli może ktoś wspomnieć o tym Dzięki.
|
po 1 >mi mediastore polecono jako bezodpadowe, wiec to wina partii, lub wiary, na czym sie nagrywa

po 2> u mnie problem polega, ze płyta jest nagrana OK, (inny naped widzi ją dobrze, pliki są komplet), tylko ta nagrywarka, co ją nagrała jej nie widzi, a wlasciwie nie widzi pliku (dowolnego) nagranego ponad ok 3,5 GB (gdzies od srodka płyty ku zewnątrz - uszkodzen mech, czy struktury nie ma)
w twoim przypadku mogą być faktycznie błędy zapisu na dvd-er i moze to być wina płytek..spróbuj na innym producencie...a 4,3 gb to wynik twego dobrania wielkosci zapisu (6 X ok 700mb )

do 4,5 mozesz nagrywać