Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.11.2004, 11:07   #6
Showman
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.11.2004
Showman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez toja
witam maksa20 i showmana.tez mam taką nagrywarkę i na 6 płyt "straciłem" trzy.używam programu dvdrip2.może jest coś lepszego?zmieniałem bios i aspi.pozdrawiam
Witaj, a z jakiej wersji na jaką wersję biosu zmieniałeś? To bardzo ważne, bo - jak już pisano na tym forum w odniesieniu do innych nagrywarek - nowsze biosy nie zawsze są lepsze. Często nagrywary spisują się gorzej po wymianie biosa na nowy... Podaj więc wersję aktualizowanego biosu oraz informację czy posiadasz bitsetting...
Ja od nowości mam bios A102 (są kolejne wersje dla naszego modelu: A104 i A111), i nie miałem żadnych problemów z wypalaniem, więc chyba na razie pozostanę przy tym biosie i/lub poczekam na komentarze odnośnie zachowań nowych biosów (co prawda czytałem w komentarzach do tych nowych wersji, że podobno chodzą stabilnie, ale licho nie śpi)... - nie ma sensu na razie zmieniać, skoro wszystko chodzi ok.
Do tej pory wypalałem na vacossach -R (x4), esperanzach +R (x4) i TDK -R (x4) - razem ok. 10-płytek (mam nagrywarę od 2 tygodni) i wszystkie wypalił bez żadnych zgrzytów... i działają nawet na Panasonicu RV62, kóry do tej pory w 95% przypadków nie czytał żadnych płytek nagranych liteonem, więc poprawa jakości nagrania jest jak dla mnie super lepsza... W przygotowaniu nagranko płyty +RW (jak zrobię to napiszę). Na razie nie testowałem x8, bo nie miałem jeszcze...
Do tworzenia kopii bezp. polecam: DVD Shrink, CloneDVD2 i DVDFab (w zależności od potrzeb) i też wszystko śmiga bez zarzutu...
Czekam na opinie, na jakich nośnikach nagrywacie...
Pozdrawiam
Showman jest offline