Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.11.2004, 15:32   #8
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
- skoro za moment smierci uznaje sie smierc mozgu (taka jest definicja przyjeta nie tylko w polsce) to plod tez nie jest jeszcze zywy do momentu wyksztalcenia ukladu nerwowego (a na pewno nie czuje nic - wiec nie pisz o torturach)
ja za moment smierci uwazam kiedy umrze KTOS kto zyje a wiara nakazuje mi myslec o plodzie jako o czyms co zyje i ma dusze wiec nie bede polemizowal

Cytat:
Napisany przez nimal
- krwawe zdjecia ze skrobanki bywaja czesto przytaczane jako argument przeciwko aborcji - a widziales kiedys porod? nie taki w tv tylko na filmie szkoleniowym dla lekarzy lub na zywo (z pozycji lekarza)? zapewniam ze po obejrzeniu zakazlbys porodw - argument rownie silny i rownie glupi
no chyba Cie tu...... ja tam zadnych zdjec nie widzialem, wystarczyly mi opisy rozdrabniania na kawalki malutkich cial, jedna z "matek" pisala nawet potem ze dzien po zabiegu podczas tzw sikania do muszli klozetowej wypadla malutka dlon...... - nie zauwazyli i nie wyjeli........ i w tym momencie i za to zdanie musze powiedziec ze sam jestes glupi bo traktujesz plod jak mieso a kiedys sam nim byles i zapewniam Cie ze nie chcial bys wtedy byc "wyskrobany"

Cytat:
Napisany przez nimal
- ziekawe czy bedziesz rownie wielkim obroncom zycia poczetego jak bedziesz mial 13to letnia corke ktora ktos zgwalci (albo spije na imprezie i ona sie mu odda)
wtedy bedzie to zagrazalo zyciu i ciaze wtedy i tak mozna usunac (to ze jest to i tak wg mnie niemoralne to jednak.... trzeba wtedy taki zabieg wykonac ale nigdy nie zgodze sie ze aborcja jest wtedy "ok", nie mowiac juz o tym ze ja zamierzasz swoje przyszle dzieci tak wychowac ze z alkocholem w wieku 13lat nie beda mialy nic wspolnego

Cytat:
Napisany przez nimal
oczywiscie sa to kwestie wychowawcze, wiec bardzo slusznie pisales o EDUKACJI - i to jest jedyny skuteczny srodek na ograniczenie niechcianych ciaz, podobnie jak zwiekszenie dostepnosci srodkow atykoncepcyjnych i ich refundacja
ja bym bardziej postawil na edukacje zycia w milosci a nie sexie, jezeli sex sprowadzamy do sportu i przyjemnosci no to..... najlepsze szkolenie antykoncepcyjne a co 100 prezerwatywa i tak zawiedzie, no ale to juz jest probelm "choroby wspolczesnego swiata" jak ja to nazywam
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post