oj Predi - co to znaczy ze ktos umrze? wiesz czym jest smeirc? czy ty myslisz ze po prostu nagle cialo przestje funkcjonowac? to sie grubo myslisz - no ale to nie temat tej dyskusji
co do opisow "wysikiwanej raczki" - o to mi chodzi! ze to ma sie odbywac w ludzkich warunkach w szpitalach!
moja wypowiedz odnosila sie do wypowiedzi o filmach ukazujacych aborcje - wiec moze zastanow sie zanim zaczniesz kogos od glopkow wyzywac to przeczytaj ze zrozumieniem - TO BYLA IRONIA, dla osoby niezwiazanej z medycyna kazda operacja bedzie ochydna!
pozniej jeszcze zaczynas mi wyjezdzac z wychowywaniem "w alkoholu"

po pierwsze kazde dziecko tego alkoholu sprobuje (jeden w wieku lat 14 inny w wieku 17) i sie kiedys tam spija - tez mi sie zdarzylo, choc w mojej rodzinie alkoholu w domu sie prawie nie pija - no chyba ze Ty byles/jestes swiety
pozatym ciaza w mlodym wieku nie zawsze zagraza zyciu - jest to uzaleznione od cech indywidualnych - ale to tak na boku
piszesz tez o edukacji do zycia w milosci... a co to znaczy i jak to sobie wyobrazasz? ja pisze o edukacji oglonej - WIEDZY, bo z wiedzy plyie rozsadek! a to jest wazne!