Dyskusja: Dwie opony zimowe
Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.11.2004, 20:43   #47
Don Laser
laser nieskalibrowany

Data rejestracji: 31.08.2004
Don Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
a druga sprawa jest podobna jak jezdzisz na zimowych oponach latem czym wysza temperatura tym opony miekna mozna sie niezle poslizgac na nich od ciepla sprobuj na zimowych oponach wejsc latem jak jest upal setka w zakret zycze wtedy powodzenia
Nikt , tym bardziej ja nie poleca jeżdżenia na letnich oponach zimą i to bezwzględu na to czy auto ma ESP czy nie. Powszechnie zaś wiadomo że ten dodatek elektroniczny poprawia tor jazdy ( do pewnych granic) i tyle.
Latem tak samo , nie jeździ się na zimówkach bo po prostu .......szkoda je niszczyć na takiej nawierzchni - sa miękkie i szybko się ścierają.
Nie wiem czy gdziekolwiek w moim postcie poddałem w wątpliwość powyższe stwierdzenia, że starasz się mi coś wytłumaczyć
Dość przekornie wobec tego zapytam , jak się ma Twoja teoria poślizgu na miękkich oponach na suchej nawierzchni latem z stosowaniem - chyba nie w celu poślizgania się - ^_^ opon typu "slick" które są bardzo miękkie , a stosuje się je właśnie na suche asfaltowe nawierzchnie w rajdach czy też w F1, właśnie po to by była największa przyczepność.
Don Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post