Dyskusja: Moje zale :(
Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.12.2004, 00:58   #5
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Zalozylem, rano, nowa karte graficzna do "swojego" komputera (okupowany jest teraz przez Mlodego), no i popadlem w zadume i zadziwienie nad swoja i innych rodzicow .....glupota (trudno to inaczej nazwac - bo ze mlodzi chca sprzet wypas - no to jasne)
W ciagu niecalego roku, myslalem sobie, wymienilem w komputerze wszystko, oprocz obudowy. A dlaczego? Proste - Mlody zaczal znow grac w gry!
Nowe gry - nowe wyzwania, mozna by rzec!
Mialem Athlona 1 GHZ/256RAM, 32 MB karte i swobodnie starczalo to i do pracy i do gier, bo Mlody jakims maniakiem nie byl i nie jest.
Zmienilem na C2,4GHz, 256RAM, 64MB karte i to byl czad!!!! Nikt na podworku nie mial takiego konfigu!!!
Ale dostal dostal gre Medal of Honor Pacific costam.
I zaczelo sie:
-gra zapodala komunikat: z ta swoja karta graficzna to sp....j na drzewo, zasuwaj i kup nowa - albo wala!!!
Kupilem 128/128 - no dobra, moze starczy.
Eeeee....
-a procesor - dawaj 2,8GHz PIV
-a pamiec - dawaj, dawaj 768! wiecej nie wejdzie, a 512 za drogie, nawet dla mnie!
-nagrywarka DVD - to oczywiste, dwulayerowa offcorse
-a dyski - dawaj RAID 133 no i ta pojemnosc - (zaczynalem 0d 40GB! - mozna bylo rowerem jezdzic, tyle miejsca) a teraz 0,5 jasne ale TB!!!
Monitor - no to przynajmniej mam zysk - dobra 19 z plaskatym kineskopem.
Glupi jestem i tyle!

Ps; nie wiecie co jeszcze moge wymienic?? No bo jak juz....?!
rzeczywiście głupota po polsku
młody ma duże wymagania, a nie te gry

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post