|
zgadzam się całkowicie z przedmówcą najważniejsze żeby płytka idealnie chodziła w stacjonarnym bez żadnego ćkania i aby była długotrwała a co będzie za 20-30lat płyty cd mnie już padłu po dwóch latach 2 szt. a czy ktoś coś powie na temat żywotności płyt DVD jak długo ona utrzyma dane? przecież mamy już XXI wiek zapisując dane na takiej płycie powinnismy być pewni że ktoś za 500 czy tysiąc lat to odczyta zapisujemy przecież niejednokrotnie swoją historię jeżeli taka płyta wytrzyma kilka lat to po co to wszystkoJa mam dla przykładu nagrane taśmy video mające po 15 lat i jest wszystko OK a miało być tak kródko (wyciąganie taśmy kruszenie jej ) jednak niedawno przeglądałem je i jest wszystko dobrze czy ktoś podejmie ten temat na forum Jaka żywotność po nagraniu Niejednokrotnie nasze filmy czy zdjęcia ktoś by chciał obejrzeć za ileś lat Czy to mu się uda Jaka wypalarka tak dobrze wypali to na setki lat w końcu mamy jak wcześniej napisałem XXI wiek przy tej technologi to powinno przetrwać i 3000 lat lub 10 000 lat jeżeli nie to to o kant dupy Egipcjanie na zwykłym papirusie opisywali swoją historię i kulturę i przetrwało to po 5000 i 6000 lat a my co? nagramy nośni na BenQ lub innej i na jak długo?
załączymy instrukcję dla naszych synów córek wnuków aby co rok robili kopie i do pudełka
Chyba to jest paranoja Ludzie weźcie się za temat Na jak długo po wypaleniu będą dostępne nasze dane dla innych pokoleń Idźcie trochę w przyszłość. A co do liteonów to one podobno świetnie sobie dają rade z płytami +R ale markowymi Czy tego nikt nie docenia? a podziwia jakiś podrzędny napęd jak BenQ bo zanim zabrałem głos na temat ten to najpierw zapoznałem się z różnymi postami na temat nagrywarek. I wąpię w to aby przy tej ilości sprzedaży on był rewelacją Co innego mogę powiedzieć już o Necu 3500 I jeszcze do ciebie Słowku poczytaj inne fora a jutro zakupisz coś innego i z pewnością znowuż trafisz w dziesiątkę Tak nawiasem mówiąc zapoznaj się z Pioneerem i TDK.Mało ludzi jest dobrze zorientowanych na temat nagrywarek i każdy opiera się w dużej mierze o forum przed zakupem palnika I nie poradzaj zbyt wcześniej i pochopnie danej marki Ludzie głupieją i są zdezorientowani
|