Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.12.2004, 15:38   #4
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez daro-driver
tytuł filmu łzy słonca[bruce willis] a dzwięk ac-3 448bit przerobiłem besweet na dts 768 i w tym tkwi problem bo gdy wczytuje go do ifoedit to wyskakuje mi valid video stream-niby że bufer ma mało miejsca, i dalej valid dvd program mux rate -10080000,-setting video start dts 13019,-setting audio start dts 16619. może ktoś wie czym to połączyć żeby było dobrze, za wszelką porade będe dzwięczny.
Wyprodukowany strumień zapewne ma niewiele wspólnego ze specyfikacją DTS Ten błąd IfoEdit oznacza mniej więcej tyle, że program oczekiwał na dane, ale ich nie otrzymał lub otrzymał niewłaściwe, przez co wymuxował się z bufora a to co pozostało nie nadawało się na wczytanie do bufora bo z jakiegoś powodu nie spełniało specyfikacji strumienia...
Możesz jeszcze popróbować, ale jezeli koniecznie chcesz wyprodukować z tego DTS to raczej rozłóż to na wav-y 48kHz mono i wrzuć do jakiejś komercyjnej aplikacji typu SurCode DVD DTS i wtedy pewnie będzie OK.
Poza tym sądzę (w mojej prywatnej opinii), że taka przeróbka może nie to, że nie ma sensu, ale nic nie daje. Ten wyprodukowany DTS może brzmieć gorzej niż oryginalne DD.
Aby dobrze wyprodukować taki dźwięk, należy mieć pliki wsadowe wcześniej nie poddawane żadnej kompresji a juz na pewno nie stratnej jaką jest DD.
Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post