Naprawdę nie wiem jak mam odpowiadać na takie posty.
Od początku uczestnictwa na Forum staram się mniej lub lepiej szukać przyczyn i próbować wyjaśnić problemy wynikające z jakości nagrywanych płytek DVD.
Najczęściej padają odpowiedzi oderwane bez żadnej analizy. Tak wyszło a dlaczego to najlepiej niech inni wytłumaczą.
A jak mają wytłumaczyć jak nie mają odpowiednich przyrządów (napędów) do sprawdzenie tego co nagrali.
Pozostaje powiedzieć że albo jest zła płytka albo napęd. I tak w kółko. I dalej to samo.... I co z tego wynika. Nic. Dalej płytki są źle wypalane a jasnej odpowiedzi nie ma.
Ja jednak idę dalej. Zmieniam napęd za napędem, robię setki nagrań nie przypadkowo tylko celowo określonym plikiem na różne sposoby.
I wyciągam wnioski.
Napęd BenQ kupiłem dlatego bo umożliwia przetestowanie kompletne płytki przed i po nagraniu. Dzięki temu wyjaśniło się wiele moich wątpiwości o których piszę na Forum.
I co widzę. Krytykę. Prawidłowo. To lubię. Prośba tylko o merytorykę.
Po to jest Forum. Jeżeli popełniam błąd (cały czas się uczę ) to prośba o uwagi ale rzetelne, porównanie poparte nie przypadkowo nagranymi płytkami tylko szeregiem celowo.
I wówczas wspólnie dojdziemy do słusznych wniosków.
A tak to tylko przepychanie i dalej brak postępu.
Nie twierdzę że napęd BenQ jest najlepszy. Wiem jedno. Mogę robić testy które dotychczas były niemożliwe. Dla mnie to bardzo dużo.
Cytat:
|
Napisany przez Realok
Coraz bardziej pokazujesz jak bezkrytyczny jestes wobec tego modelu nagrywary, przez co Twoje testy traca w moich oczach bardzo duzo na wiarygodnosci 
|
Bezkrytycznie? nie zwraca błędów C2, brak SafeDisk od 2.9 to jego jedyne wady.

Już pisałem poszukuję napędu, który najlepiej nagrywa płytki DVD. To mnie najbardziej interesuje. I o tym piszę.
A co jest wiarygodne. To przykład jeden z wielu. Tak najłatwiej.
Może Kolega zrobi cały ciąg testów swojego napędu i opisze na Forum.
To jest właściwa dyskusja.
A

pozostawiam bez komentarza.