Dyskusja: BenQ 1620
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.12.2004, 11:26   #105
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Naprawdę nie wiem jak mam odpowiadać na takie posty.
Od początku uczestnictwa na Forum staram się mniej lub lepiej szukać przyczyn i próbować wyjaśnić problemy wynikające z jakości nagrywanych płytek DVD.
Najczęściej padają odpowiedzi oderwane bez żadnej analizy. Tak wyszło a dlaczego to najlepiej niech inni wytłumaczą.
A jak mają wytłumaczyć jak nie mają odpowiednich przyrządów (napędów) do sprawdzenie tego co nagrali.
Pozostaje powiedzieć że albo jest zła płytka albo napęd. I tak w kółko. I dalej to samo.... I co z tego wynika. Nic. Dalej płytki są źle wypalane a jasnej odpowiedzi nie ma.
Ja jednak idę dalej. Zmieniam napęd za napędem, robię setki nagrań nie przypadkowo tylko celowo określonym plikiem na różne sposoby.
I wyciągam wnioski.
Napęd BenQ kupiłem dlatego bo umożliwia przetestowanie kompletne płytki przed i po nagraniu. Dzięki temu wyjaśniło się wiele moich wątpiwości o których piszę na Forum.
I co widzę. Krytykę. Prawidłowo. To lubię. Prośba tylko o merytorykę.
Po to jest Forum. Jeżeli popełniam błąd (cały czas się uczę ) to prośba o uwagi ale rzetelne, porównanie poparte nie przypadkowo nagranymi płytkami tylko szeregiem celowo.
I wówczas wspólnie dojdziemy do słusznych wniosków.
A tak to tylko przepychanie i dalej brak postępu.
Nie twierdzę że napęd BenQ jest najlepszy. Wiem jedno. Mogę robić testy które dotychczas były niemożliwe. Dla mnie to bardzo dużo.

Cytat:
Napisany przez Realok
Coraz bardziej pokazujesz jak bezkrytyczny jestes wobec tego modelu nagrywary, przez co Twoje testy traca w moich oczach bardzo duzo na wiarygodnosci
Bezkrytycznie? nie zwraca błędów C2, brak SafeDisk od 2.9 to jego jedyne wady.
Już pisałem poszukuję napędu, który najlepiej nagrywa płytki DVD. To mnie najbardziej interesuje. I o tym piszę.
A co jest wiarygodne. To przykład jeden z wielu. Tak najłatwiej.
Może Kolega zrobi cały ciąg testów swojego napędu i opisze na Forum.
To jest właściwa dyskusja.
A pozostawiam bez komentarza.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 04.12.2004 o godz. 15:30
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post