Cytat:
Napisany przez Paul967
ale to ta sama plyta  Moze to byc jedynie roznica odczytu,nagralej ja kumpliowi i wpadl po niedawno i zrobil test u siebie. Ale taka znaczna moze byc roznica w odczycie ? Pewnie wina systemu i obciazenia 
|
Uswiadomcie sobie wreszcie ze testy przeprowadzane w KProbe'a i podobnych programach na roznych nagrywarkach dadza rozne wyniki. Dlatego to, ze ktos ma kiepskie wyniki w KProbe, nie oznacza ze plytka jest zle nagrana, no i oczywiscie odwrotnie. To ze plytka jest nagrana "wzorcowo" ^_^ nie oznacza ze jest super i ze bedzie sie wszedzie czytala - na innym napedzie moze pokazac zupelnie inny wynik.
Dlatego KProbe jest do duszy i niezabardzo mozna sie nim sugerowac.
Przyklad-mam plytke nagrana ponad rok temu na 811s ktora miala bledy PI na poziomie 1400 a PO jakies 10-15 i do dzisiaj czyta sie bez problemu zarowno na necu jak i stacjonarce i w 811 kumpla. "Znawcy" powiedzieliby ze plyta do dupy, przekroczone standardy i nadaje sie tylko do kosza, a tu ZONK
Dlatego smiesza mnie wypowiedzi niektorych, twierdzacych ze plytka ze bledami PI 40-60 i PO 4-6 sa nie do przyjecia ^_^