Cytat:
|
Napisany przez Ormianin
. Co więcej, antypolskie nastroje tak na Ukrainie jak i w Rosji będą dążyły do kierowania interesów owych gangów właśnie do Polski.
|
Czy ja wiem...Mafia ukrainska,rosyjska a zwlaszcza czeczeńska ma sie w Polsce dobrze - bo mafia zajmuje sie sfera "gospodarcza" a nie polityczna. I albo sie z nasza dogada w sprawie wspolnych interesow na tzw.zachodzie, albo sie bedzie tłukła- zapewne w zależności od sytuacji bedzie robiła jedno i drugie. A nastroje antypolskie - ja od dawna, tzn. od pierwszego wyjazdu za Bug odczulem , gdzie polak może sie czuc w miare bezpiecznie , a gdzie go chca oszukac, wziac w lape itd.Zawsze to bylo na tzw.zachodniej Ukrainie> I zaden juszcenko mnie nie zwiedzie- taki z niego demokrata jak ze mnie tancerka w klasycznym balecie. Po wybraniu go tak czy inaczej posadzi Julie na stolku premiera i razem beda lody krecili jak poprzednio - z Rosja i tak w koncu sie dogadaja, bo Ukraina to biedny kraj zalezny od rosji ( jej przyslowiowe bogactwo - produkcja zywnosci - to mrzonka - USA i Kanada zawsze rosji sprzedadza zboze). My wyjdziemy po raz kolejny jak zablocki - a na wschodzie bedziemy mieli kolejnego nacjonaliste ( po Lukaszence i Litwie obojetne kto tam rzadzi)> Zreszta widac , ze chce rzadzic dekretami. Jeszcze bedziemy go musieli za Chmielnickiego przepraszac i placici odszkodowania za akcje wisla i stawiac pomiki UPA. I tego nie chce wschodnia i poludniowa ukraina. Zyd z Odessy juz raz musial byc rosjaniniem, potem musial sie uczyc ukrainskiego, bo okazalo sie ze jest ukraincem, w Charkowie nikt nie zna ukrainskiego, na wyzszych uczelniach ukrainski jest jezykiem w ktorym prowadzi sie wyklady z niektorych przedmiotow , bo nie ma chetnych do ich sluchania.
dostaniemy na tej ich "rewolucji" w dupe z obu stron