Cytat:
dragal (08-06-2002 22:30):
bierz LG40x tylko znajdz taka z 8MB buforem, bo sa na rynku tez takie z 2MB
ThanatoS niestety nie ma racji system zapisu ma wplyw wystarczy troszeczke poczytac. Dobry komp nie pomoze jak cos przegrywasz w locie z duza predkoscia - wtedy ratuje duzy bufor . A co do obciazenia procesora przez PIO4 to na procesorze 700 nie czulem roznicy czy nagrywarka byla UDMA czy PIO. Moze na wolniejszy by bylo czuc. Polecam LG
|
Stary odpowiedz mi : co cie opetalo z tym buforem?? Nic, kompletnie nic to nie zmienia a jest zwyklym zabiegiem marketingowym jak gigaherce u Intela. Jak masz burnproof to wielkosc bufora nie ma znaczenia! Zreszta pprzy zapisie X32 co za roznica czy bp wlaczy sie po 1s czy po trzech

ja mam liteona 24 i jeszcze nie zdarzylo sie (oprocz specjalnie powodowanych sytuacji) zeby mi sie bp wlaczyl a wcale nie mam takiego wypasionego sprzetu bo to tylko Athlon 850.
Co do PIO to podlacz sobie nagryware i hdd na tej samej tasmie i pogadamy czy nie jest lepiej miec nagrywary z UDMA hahahahahahaha!!! Wiem ze sie tak rtaczej nie podlacza napedow ale czasami nie masz wyboru i co?? Liteon gora ;-) Zreszta odsylam do testow - mozescie sprawdzic ze liteon jest szybszy w przegrywaniu plyt, ma krotszy czas dostepu, szybciej pali RW a po overclockingu do 48 takze szybciej wypala zwykle cd. Niedawno w odpowiedzi na jeden post zebralem do kupy wyniki LG i Liteona tyle ze 32 i bylo wyraznie widac ktora nagrywara jest lepsza - jak chcesz to sobie poszukaj.
Dragal czemu ty nigdy nie podajesz argumentow ktore daja sie zmierzyc porownac?? takie twierdzenie LG jest najlepsze i koniec dyskusji to troche dziecinne.