Dyskusja: Ortografia
Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.12.2004, 17:31   #44
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Eliasz
Warto zwrócić uwagę na znaki interpunkcyjne, bo czasami trudno się domysleć o co komuś chodzi, a postawienie kilku przecinków zmienia całkowicie sytuację. Nie mówię, że muszą być wszystkie, tak jak np. w wypracowaniu z j.polskiego, ale tylko te konieczne do poprawnego przeczytania i zrozumienia tekstu.

Mam nadzieję, że nie popełniłem żadnego błedu
Pzdr.
Na upartego można dodać dwa przecinki, ale tak, jak napisałeś - nie wszystkie są niezbędne do poprawnego zrozumienia tekstu.

Generalnie temat jest ciekawy, a i jego przesłanie bardzo aktualne, ale nie wydaje mi się, żeby miało to cokolwiek zmienić. Ci, którzy popełniają najwięcej błędów i tak raczej nie zwrócą na to uwagi, a ci, którym zdarza się to sporadycznie tak naprawdę nie muszą.

Ale niektóre błędy, które się tu czasami pojawiają (nawet w tematach topiców ), to prawdziwe smaczki

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post