Cytat:
dragal (10-06-2002 01:06):
Plemnik
Wielkosc bufora ma znaczenie. U mnie zdarza sie wlaczony tzw burnproof, np ciagne muze z kilku zrodel inne pliki odslu***e w winampie i do tego nagrywam. Z 2 MB buforem da sie to rowniez robic, ale nie zawsze skutecznie i o wiele wolniej,
|
Wybacz ale bzdury gadasz - ja na Athlonie 850 dla jaj wypalalem mp3 na audio z predkoscia 24X i gralem w Medal of honor - nawet mi bufor nie spadl ;-)) Tak wiec pomysl czy przypadkiem to co sie u Ciebie dzieje nie jest efektem wlasnie pio4??
Cytat:
wiesz ja mam durona 700 i czuje roznice z takim buforem ( testowalem inne napedy ). Poza tym nie wiem jak mozna podlaczyc hdd ( z partycja systemowa) na jednej tasmie z innym urzadzeniem. Ja nawet nie zrobilbym tak z innym dyskiem ATA100, wolalbym wyskrobac na kontroler kosztem takiego dysku. A gdy nagrywarka zaniza mi 2 dysk czy dvd to mi naprawde nie przeszkadza ( bo gl hdd chodzi jak nalezy a a te napedy to tylko support)
|
No wiesz? tez mi argument - Twoim zdaniem lepsza jest nagrywara ktora w niesprzyjajacych warunkach zmusza do na przyklad do dokupowania kontrolera dysku!?!?!? Ja wiem ze to rzadkie sytuacje ale czasami nie ma sie wyboru i wtedy czego mi nie powiesz traci sie na wydajnosci sprzetu (a po co jak mozna za ta cene wziac inna nagryware i nie miec klopotu?)
Cytat:
dlaczego mam pisac o osiagach nagrywarek skoro one sa dostepne na stronie:
http://www.cdrinfo.pl
http://cdrlabs.com
znam wyniki testow ( to moja praca
|
Mowilem w kontekscie twojego ciaglego zawodzenia LG rulez, the best itd. kiedy z testow wynika ze wcale tak nie jest (poszukaj przy ostatniej okazji jak tak zachwalales LG udowodnilem ci wlasnie posilkujac sie testami ze przykladowo Liteon 32 jest lepszy od LG 32 -heh a po podkreceniu nawet od 40 LG

)
Cytat:
wszystkim wiem dlaczego Do tego LG ma fantastyczny serwis
|
nigdy nie twierdzilem ze jest inaczej - to najwiekszy plus LG - najczesciej wymieniaja sprzet ale inne firmy juz tez w 95% przypadkow nie bawia sie w naprawe (przynajmniej jesli idzie o nagrywary)
Cytat:
Jeszcze nikt komu poradzilem nie przyszedl i narzekal. Wszelki + i - sa na stronach z testami, ja jako dragal moge jedynie podzielic sie z innymi moim subiektywnym zdaniem.
|
Zdaje sie ze osoba ktorej ostatnio poradziles LG (rupert) wlasnie walczy z pio4 czyli zwalnianiem calego kompa (bardzo duzym zajeciu procesora) przy nagrywaniu ;-)
Poza tym...Hmmmm... to ja widze to inaczej - wydaje mi sie ze powinnismy starac sie doradzac innym opierajac sie na faktach (wynikach testow i doswiadczeniach wlasnych) a nie na zalozeniu - ja mam nagryware LG wiec ona jest najlepsza