Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2002, 09:52   #15
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ZiP

Cytat:
Soul (10-06-2002 03:20):
Ja mojego Win98Se nie wywalałem juz.... 8 miesiecy
Amen... pewno wcale nie używasz komputera. ;D
Cytat:
mam tez XP ale czesto siedze w 98... C++, czy odświeżanie w gierkach lepsze.
no ale ja mam WindowsMe, w/g mnie wcale nie jest taki zły, ciągle instaluję nowy soft (ściągam, instaluję, testuję, usuwam)
Cytat:
Reinstall co tydzień o stary, nie wyobrazam sobie, widocznie nie potrafisz odpowiednio dbac o system... albo ciagle wyskakuja Ci dialer'y w tray'u (chłe chłe)..
Nie, to nie tak - przyczyną jest moje lenistwo - wolę wgrać system z uprzednio przygotowanego obrazu. Aktualnie trzymam ten system przez 3 tydzień - jeszcze działa, nie wiesza się. Nie mam żadnych dialerów, jak się jakiś pojawi to go natychmiast usuwam, w autostarcie tylko GG i PStrip. To jest wina mojego "szybkiego komputera" - trochę więcej śmieci gdzieś w rejestrze i już jest problem.
Cytat:
jak Ci sie skopie system to masz przeciez: C:\WINDOWS\Menu Start\Programy\Akcesoria\Narzędzia systemowe\informacje o systemie.. to mozesz wyedytowac *msconfig'a* czy przywrócić system....
Fajne, fajne, ale to nie jest recepta na szczęście. Również dobrze wiem o kluczach Run, RunOnce itd. umieszczonych w rejestrze - ale tam mam prawie pusto.
Cytat:
PS moze postaw sobie na WinXP.. dysk zrob na partycji NTFS to odechce Ci sie reinstalek
Nie, dzięki. Ma za duże wymagania. Poza tym wolę FAT32, NTFS jest mi niepotrzebny (niekompatybilny). Jedyny system, jaki mi zaimponował, to Windows 2000 Professional - ładny, stabilny, wygodny, lepszy od innych - ale jednak Millennium to jest to.
Cytat:
Morał: używać *repair* standardowa f-cja łindołsów.
Czyżby to jakaś rewolucyjna funkcja, czy "tylko" przywracanie systemu?