Cytat:
Soul (10-06-2002 03:20):
Ja mojego Win98Se nie wywalałem juz.... 8 miesiecy
|
Amen... pewno wcale nie używasz komputera. ;D
Cytat:
mam tez XP ale czesto siedze w 98... C++, czy odświeżanie w gierkach lepsze.
|
no ale ja mam WindowsMe, w/g mnie wcale nie jest taki zły, ciągle instaluję nowy soft (ściągam, instaluję, testuję, usuwam)
Cytat:
Reinstall co tydzień o stary, nie wyobrazam sobie, widocznie nie potrafisz odpowiednio dbac o system... albo ciagle wyskakuja Ci dialer'y w tray'u (chłe chłe)..
|
Nie, to nie tak - przyczyną jest moje lenistwo - wolę wgrać system z uprzednio przygotowanego obrazu. Aktualnie trzymam ten system przez 3 tydzień - jeszcze działa, nie wiesza się. Nie mam żadnych dialerów, jak się jakiś pojawi to go natychmiast usuwam, w autostarcie tylko GG i PStrip. To jest wina mojego "szybkiego komputera" - trochę więcej śmieci gdzieś w rejestrze i już jest problem.
Cytat:
jak Ci sie skopie system to masz przeciez: C:\WINDOWS\Menu Start\Programy\Akcesoria\Narzędzia systemowe\informacje o systemie.. to mozesz wyedytowac *msconfig'a* czy przywrócić system....
|
Fajne, fajne, ale to nie jest recepta na szczęście. Również dobrze wiem o kluczach Run, RunOnce itd. umieszczonych w rejestrze - ale tam mam prawie pusto.
Cytat:
PS moze postaw sobie na WinXP.. dysk zrob na partycji NTFS to odechce Ci sie reinstalek
|
Nie, dzięki. Ma za duże wymagania. Poza tym wolę FAT32, NTFS jest mi niepotrzebny (niekompatybilny). Jedyny system, jaki mi zaimponował, to Windows 2000 Professional - ładny, stabilny, wygodny, lepszy od innych - ale jednak Millennium to jest to.
Cytat:
Morał: używać *repair* standardowa f-cja łindołsów.
|
Czyżby to jakaś rewolucyjna funkcja, czy "tylko" przywracanie systemu

?