Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.12.2004, 04:42   #2311
jaceq
activation expired ;p

Data rejestracji: 08.12.2002
jaceq zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam wszystkich
Jestem swiezo upieczonym posiadaczem NEC'a 3500 (bios 2.18) wiec zabralem sie do czytania tego obszernego tematu. Na razie kupilem sobie tylko DVD-RW Platinum x4, wypalilem x4 i zadnych problemow, test pokazal 100% ok.
Jak na razie utknalem w okolicy strony 6stej, czyli na poczatku roku 2004 i pewnie co nieco sie pozmienialo do dzis. Jutro jade do sklepu po plytki i nie przebrne calosci bo juz jest w sumie rano ^_^ wiec zapytam tutaj bo w szukajce tez nic konkretnego nie wygrzebalem, jakie plytki kupic.
Powiem jasno - chodzi mi o archiwizacje danych (mp3,avi itp) do wykorzystania na dvd do kompa (nie bede palil filmow dvd na stacjonarne odtwarzacze). W zasadzie jesli chodzi o producenta to mam jedna opcje - chce kupic 2 opakowania cake box TDK x25sztuk. Nagrywac bede predkoscia x4 co by miec pewnosc dokladniejszego zapisu (a moze polecacie jeszcze wolniej?) Lepiej wziasc TDK x4 czy x8 zakladajac ze i tak bede palil x4? No i najwazniejsze : -R czy +R ? Wlasciwie sam juz nie wiem jaka jest miedzy nimi roznica. Chodzi mi o trwalosc danych, napewno TDK, tylko jakie, minus, plus, x4 czy x8 (DVD-RAM odpada) Dodatkowo do mniej istotnych danych zastanawiam sie nad Platinum - co o nich sadzicie? Czy moze nie zawracac sobie glowy i inwestowac dajmy na to tylko w TDK? Mam nadzieje ze ktos udzieli mi jakiejs wskazowki zanim zdaze je kupic
Pozdrowka i dobranoc

PS - to moj pierwszy post, a rejestrowalem sie ponad 2 lata temu (nie pamietam w jakich okolicznosciach ^_^ ) Odzyskiwanie hasla dziala

Ostatnio zmieniany przez jaceq : 08.12.2004 o godz. 04:44
jaceq jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online