Cytat:
Napisany przez tytusdezoo
Bzdury!!! Bzdury!!! Bzdury!!! Może NEC 2500, ale 3500 czyta wszystkie rodzaje nośników bez problemu z max szybkością - robi to nawet lepiej niz nie jeden napęd CD-rom\DVD-rom, twoje problemy mogą wynikać z tego ze masz uszkodzony napęd. Radzę udać się do serwisu i zabrać te problematyczne nośniki.
PS. Dzięki takiemu jak fWariat ludzie kupują dodatkowe napędy zamiast wyjaśnić sprawę w serwisie.
|
Cytat:
Napisany przez rycho
Z zainteresowaniem śledzę problemy niektórych użytkowników NEC-a z odczytem
płyt.
Od paru tygodni jestem w posiadanie w/w nagrywarki i zaintrygowany opiniami dot. słabej korekcji błędów stwierdzam,że z kilkudziesięciu płyt(nagrywane w latach 1999-2004) jakie przetestowałem NEC miał problemy z jedną płytką DVD nagraną w listopadzie tego roku na nagrywarce LITE-ONa (nie wiem jakiej) przez mojego znajomego.Miał problemy to nie znaczy ,że nie dał rady.
Przypuszcam ,że może korekcja błędów w NEC-ach jest sprawą indywidualnej urody każdej nagrywarki.
|
Dokładnie, sam kiedys jak mialem 2500a narzekałem na jego korekcje i niejednokrotnie to pisałem. Natomiast 3500a to w tej kwestii rzeczywiscie inny napęd. Twórcy wzieli sobie głęboko do serca skargi userów o korekcje w 2500 i 3500 uważam za jeden z najlepszych napedów do odczytu płyt dvd (na cd pare razy mi sie wyłożył..). Nieodośc ze kazda plyte odczytuje max predkoscia co w napedach dvd nie czesto sie zdarza to jeszcze z naprawde dobra korekcją. Sam mam dvd-rom asus e616 i nec 3500 niejednokrotnie mnie przekonał o tym ze pora na zmiane tego napedu poniewaz bez zajakniecia czytał te płytki na ktorych asus mówił dobranoc. Polecam.