ja bym proponował pod pIII i celerona plytke abit st-6 na intelowski i815EP, osobicie taka posiadam, komputer mi sie przez 4 lata nie wieszal, jedynym co bylo ostatnio problemem to kurz ale wyczyscielem i problemy sie skonczyly. od siebie polecam.... kazdy jednak ma inne zdanie
co mam w kompie to raczej firmowe podzespoly i nie sprawiaja problemow
ps. plyta jest dos wydajna. a procesor sam z siebie podkrecil sie 20MHz. pomimo ze jest wszystko jak powinno byc, dobrze sie na niej podkreca.
Cytat:
Ale VIA Apollo 133 nie byl chyba na slot 1 tylko na socket 370, byly wprawdzie wczesniej konkurencyjne VIA i ALI i SIS ale szkoda je polecac, bo wydajnosc w tamtych czasach byla kiepska
Po BXie wyszedl i810 na slot 1 i potem i815 na socket 370, ale nie dorownywal niestety BXowi... implementowano w mostku poludniowym rozna obsluge peryferow i dyskow ATA-66 w tym czasie, z pamiecia to trudno mi sie wypowiadac... kto mial 512 RAM w tamtym czasie?! Zdaje sie ze mozna bylo wsadzic wiecej ale pamiec nie byla cache-owana
przed BX - ZX wszelkiej masci, ale nie polecam
|
Pamiec, osobiscie mam 256 ale juz niedluga chyba dokupie cos, instrukcja na i815 mowi o 3x256