Dyskusja: Podpięcie
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2002, 23:14   #1
MS
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2002
MS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Podpięcie

Cześć. Wiem, że temat był już 1000 razy. Ale, jakiego tu jeszcze nie było!!??. Ale ad rem. Problem taki: Mam nagrywarę LG 16x, 2 HDD i CD asusa. Płyta Asus Av7 133. Winda 98. Spięte wszytko tak:
HDD razem, nagrywara osobno, CD osobno na raidzie. Kiedy nagrywam (nero) bufor dostaje świra. Wcześniej zrobiłem nie po sportowemu. Na raidzie miałem nagrywarkę. Winda wstawała, że aż miło popatrzeć. Nagrywanie też super. Nagle postąpiłem jak blądyn i postanowiłem poprawić coś co dobrze działa. Poczytałem sobie o Nortonie G. i jego możliwościach co do przygotowania kopii partycji. Załatwiłem go sobie i wgrałem. Próbowałem zrobić płytę bootującą. Niestety seria komunikatów dotyczących błędów w aspi - przy odpaleniu dyskietki zrobionej z Nortona G. Błąd #2. Pomyślałem że potrzebuję nowych sterów adapteca. Ściągnąłem z Cdrinfo. Zapakowałem. Po tych operacjach używanie nagrywary przyczepionej na raidzie nie było już możliwe. Przeszczepiłem na normalny kontroler a CD do raida. Teraz jest niby ok., ale ten bufor, poza tym system wstaje znacznie wolniej. Nie wiem, co jest przyczyną takiego zachowania się systemu i sprzętu. Czekam więc rady: jak to wszystko połączyć, żeby było optymalnie. Z góry dziękuję.
MS jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online