Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.12.2004, 09:00   #3
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zelea
mam nowy system rzecz jasna stawiany juz 3 razy zeby wykreslic opcje ze to wina systemu...
A może jednak, tylko w innym sensie? Ze swoich doświadczeń z XP wiem, że 256 RAMu to jest minimum do odpalenia systemu, bo po uruchomieniu paru rzeczy strasznie się muli i porównałem to na kilku kompach. Minimum dla XP-ka to 512MB . Dopiero przy takiej pamięci te same komputery z tą samą konfiguracją dostają kopa i przestają zwisać. Ktoś już kiedyś pisał na tym forum, że XP ma najgorsze zarządzanie pamięcią ze wszystkich wind i to by się zgadzało.
Przy 256 to już o wiele lepiej Win 2k się spisuje (a może 2k3?)

Cytat:
Napisany przez Zelea
a dysk myslalem ze moze zmienie firmware... ale nie ma... sa jakies pod dosa i pod win 2k... ale ja mam XP...
Zwykle sterowniki pod XP są takie same jak pod win 2k.

Cytat:
Napisany przez Zelea
mialem wiele dyskow w tym komputerze... wszystkie do 120 GB chodzily pieknie... a teraz mam juz drugi dysk 160 GB i to samo z tym ze ten co teraz mam a mam Samsung'a tez muli... mniej znacznie niz tamten WD ale jednak...
A może spróbuj poszukać jakiegoś narzędzia dyskowego na stronie producenta? Zwykle mają tam jakieś do diagnozowania i partycjonowania - mi w przypadku WD 160 GB bardzo się przydało.

Powodzenia w zmaganiach