@Slawek - Twoje podejscie do tematu - Kolega pyta sie dlaczego padly mu - a + dzialaja, opisuje problem. Twoja odpowiedzia jest wyklad na temat TE i FE plytki, oraz udowadniasz jak wspanialy jest Benq. Nie odpowiadasz na temat. W Twoich odpowiedziach drazni mnie to, ze sa one do siebie bardzo podobne-we wszystkich zachwalasz Benq i wyzszosc tego napedu nad innymi. Po zapoznaniu sie z testami KILKU osob potwierdze to - Benq 1620 jest dobrym napedem, z pewnoscia jednym z najlepszych, jesli nie najlepszym oczywiscie (zalezy od kryteriow).
Dlaczego nie spytasz sie kolegi na jakich plytkach nagrywal? A jezeli bylyby to Verbatim pastel + i np jakis Hawk -? Czy w tym momencie dziwne byloby padniecie plytek? Ty od razu przechodzisz do napedu i wychwalasz Benq. Co to da koledze Kruku33? Nie obraz sie bo nie taki jest cel mojej wypowiedzi. Chce Ci poprostu pokazac ze wychwalanie Benq i opowiesci o TE i FE nie zawsze sa potrzebne.
@Kruku33 - Pokazales info na temat verbatima -. Czy on przypadkiem nie jest certyfikowany na 4x? Z tego co pamietam to verbatimy z mcc 02 byly wlasnie 4x. 8x byly bodajze z mcc 03. Nic dziwnego ze padly jesli nagrywales je 16x (chociaz to dziwne bo naped pokazuje max 12x).
A na czym jest +? To tez verbatim?
Moja rada - pal maksymalnie 8x - do czasu az pojawia sie plytki certyfikowane na 16x (juz widzialem takie ale jeszcze sa drogie). Jak pisalem wczesniej roznica w czasie jest niewielka (pomiedzy 8 a 16-jakies 4 minuty, a 4 a 16 jakies 8 minut) wiec czy palisz az tak duzo zeby sie spieszyc? Dla mnie optimum to 4x i bardzo zadko pale 8x (ostatnio wogole).
Uwazam ze przy nagrywaniu 4x naped powinien palic bez problemow praktycznie wszystko. Tak wiec nie spiesz sie a bedzie ok.
Podaj dane nt +.
|